Depremin yerle bir ettiği Antakya Akdaş'a emanet

Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş 6 Şubat depremlerinin ardından depremin yıkıp yerle bir ettiği şehirlerin başında gelen Hatay'da görevlendirilmişti. Akdaş, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'ya Kaymakam olarak görevlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 24 Ağustos gece yarısı yayımlanan atama kararıyla yüzlerce kaymakam, vali yardımcısı ve bürokratın görev yeri değişti.

2019 yılında Bartın’da Vali Yardımcısı olarak göreve başlayan Abdullah Akdaş Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da görevlendirilmişti.

Depremin adeta yıkıp geçtiği şehirlerin başında gelen Hatay’daki görevini büyük bir özveri ile sürdüren Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Aktaş Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya Kaymakam olarak atandı.

Deprem öncesinde 400 bin nüfusa sahip olan Antakya ilçesi depremle birlikte büyük zarar gördü. İlçede binlerce bina yerle bir olurken yüzlerce bina da ağır hasar aldı.

Depremle birlikte hayatın adeta durduğu Antakya’da depremin izlerinin silinmesi ve hayatın yeniden normale dönmesi için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

Akdaş deprem sonrası çalışmalarda aktif görev aldı

Hatay’ın yeniden ayağa kalkması noktasında devlet eliyle sürdürülen çalışmaların organizasyonunda önemli görevler üstlenen Akdaş; Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü, Kredi Ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğünden sorumluydu.

Bartın’da kritik zamanları yönetti

Akdaş, Bartın’daki görev süresince sel afetleri başta olmak üzere TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen grizu faciasında da önemli görevler üstlenmişti.

Vatandaşa hizmet noktasında muhtarlar ve STK temsilcileriyle de koordineli bir çalışma ortaya koyan Akdaş, Bartın kamuoyunun takdir ettiği bürokratların başında geliyordu.

Akdaş’ın deprem bölgesindeki özverili çalışmaları da dikkat çekmişti.
Hatay’ın deprem öncesi 400 bin nüfusa sahip olan Antakya ilçesinde Kaymakam olarak görev alacak olan Akdaş’a ABA Medya olarak başarı dileklerimizi iletiyoruz.

Abdullah Akdaş kimdir?

1978 yılında Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesinde doğdu. İlk, Orta eğitimini Afşin İlçesinde tamamladıktan sonra, Lise eğitimini Kahramanmaraş Teknik Lisede tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1999 yılında mezun oldu.
 
2000 yılında Kayseri Kaymakam adayı olarak göreve başladı ve sırasıyla Osmaniye Hasanbeyli, Kırklareli Pehlivanköy, Adana Feke, Edirne Meriç, Karaman Ayrancı İlçelerinde vekâleten Kaymakam olarak görev yaptı. 

2004 yılında Kaymakam adaylığı dönemini bitirdikten sonra Burdur Karamanlı, Erzincan Çayırlı, Şırnak Vali Yardımcılığı ile birlikte, Habur Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği,  Artvin Hopa Kaymakamlığı ile birlikte Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği ve Hopa Limanı Mülki İdare Amiri görevlerini yürüttü. 

2013 yılından itibaren Isparta İli Şarkikaraağaç İlçesinde Kaymakam olarak görev yapan Abdullah Akdaş, aynı zamanda Isparta Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri görevlerinde bulundu. 

2015 yılından itibaren Isparta Eğirdir Kaymakamı olarak göreve başlayan Abdullah Akdaş, burada 4 yıl görev yaptıktan sonra 2019 yılında Bartın Vali Yardımcısı olarak atandı.

Akdaş, evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.
 
 

Bakmadan Geçme