Gözler 9. Yargı Paketinde

Binlerce talep var, gözler 9. Yargı Paketinde

Adalet Bakanlığı bünyesinde hazırlanan yeni yargı paketi; ceza indirimi, denetimli serbestlik, infaz düzenlemesi gibi konular üzerinden takip ediliyor.

Bakanlık, düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmeyi hedefliyor.

9. Yargı Paketinin kısa süre içinde Meclis gündemine taşınması beklenirken Adalet Bakanlığında söz konusu paketle ilgili çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da bu konuda yapacağı açıklamalar kamuoyunda merakla bekleniyor.

9. Yargı Paketiyle ilgili süreç devam ederken denetimli serbestlik süresinin yeniden üç yıla çıkarılmasına yönelik yoğun talepler söz konusu.

Konuyla ilgili olarak yapılan taleplerde mevcut açık/kapalı cezaevlerindeki hükümlü sayılarının cezaevleri kapasitelerinin çok üzerinde olduğuna ve denetimli serbestlik süresinin yeniden üç yıla çıkarılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Yeni hazırlanan yargı paketine eklenebilecek bir madde ile geçtiğimiz sene bir yıla indirilen denetimli serbestlik süresinin tekrar üç yıla çıkartılması kamuoyundaki beklentiler arasında yer alıyor.

Çoğunluk deprem bölgesi başta olmak üzere tüm Türkiye’de her işkolunda ciddi bir iş gücü eksikliği bulunması ve denetimli serbestlik süresinin üç yıla çıkarılmasıyla birlikte, taksirli suçlardan dolayı açık cezaevlerinde bulunan hükümlülerin iş gücüne katılmasının da iş gücü eksikliğinin giderilmesine katkı sunacağı savunuluyor.

Yargı Paketine dahil edilebilecek ek madde ile 1 yıldan 3 yıla çıkarılabilecek olan denetimli serbestlik süresinin kesinlikle Af Yasası olmadığını savunan talepliler bu uygulamayla taksirli ve basit suçlardan dolayı hüküm giyerek açık cezaevlerinde bulunan hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve ekonomiye katkı sağlamalarının da önünü açacağı görüşündeler.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un 9. Yargı Paketine ilişkin yapacağı son değerlendirmeler, denetimli serbestlik süresinin uzatılmasını talep eden binlerce kişi tarafından heyecanla bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme