Denetimin kapsamı genişletildi

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimler aralıksız sürüyor.  

Ticaret Bakanlığı tarafından tüketicilerin sağlık ve güvenlikleri ile ekonomik çıkarlarının korunması amacıyla Bartın dahil ülke genelinde denetimler gerçekleştiriliyor. 

Tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ve olası mağduriyetlerinin önüne geçilmesi noktasında okul alışverişlerinin yapıldığı başta zincir marketler ve kırtasiyeler olmak üzere perakende ürün satışı yapılan işletmelerde yaygın ve yoğun fiyat etiketi denetimleri gerçekleştirildi. 

Bakanlık tarafından çocukların sağlık ve güvenliklerini olumsuz etkileyebilecek ürünlere engel olmak amacıyla gerekli tedbirler alınırken, denetimler “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi çerçevesinde sürdürülüyor.

Ticaret Bakanlığına bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ticaret Denetmenleri tarafından imalatçı, ithalatçı ve toptancılarda yoğun olarak gerçekleştirilen denetimlerle güvensiz ürünlerin tüketicilere ulaşması engelleniyor.

Kırtasiye malzemeleri, okul çantaları, çocuk ayakkabıları ve okul kıyafetleri gibi ürünler; kullanımı kısıtlanmış kimyasalların yanı sıra küçük parça, kordon, bağcık gibi çocukların fiziki olarak zarar görebileceği kısımlar açısından akredite laboratuvarda yapılan testlerle inceleniyor.

Ürünlerin oluşturabilecekleri risklerin tespitinin yanı sıra tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmeleri amacıyla etiket bilgileri de kontrol ediliyor. 
 

Bakmadan Geçme