Dallıca'da ilk kazma vuruldu

Bartın Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Dallıca konutlarının kanalizasyon işinin ihalesinin ardından yer teslimi yapıldı. Yüklenici firma Aba İnşaat tarafından kurban kesilerek çalışmalara başlanıldı. 

26 Haziran 2024 tarihinde Bartın Belediyesi tarafından gerçekleşen TOKİ Dallıca konutlarının kanalizasyon işi ihalesi yapıldı.

İhale, kamu müteahhitliğinin duayen ismi Aba İnşaat firmasında kaldı.

Yaklaşık 10 milyon 737 bin liraya mal olacak Dallıca TOKİ konutları kanalizasyon hattı yapım işinde ilk kazma vuruldu. 

Aba İnşaat tarafından kurban kesiminin ardından başlayan kanalizasyon çalışmalarının şantiyesini ziyaret eden Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya firma yetkilisi Ercan Aydın’dan bilgiler aldı. 

Yalçınkaya; “Bu kanalizasyon hattı yaklaşık 2 bin 800 metrelik bir iş”

Başkan Yalçınkaya, emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kazasız belasız bu altyapı çalışmalarının tamamlanmasını Allah nasip etsin.

TOKİ ikinci etap ve birinci etapta oturan vatandaşlarımızın da bir an önce evlerine yerleşerek hayatlarını burada sürdürmeleri konusunda önemli bir çalışma. Kanalizasyon çalışması, altyapı çalışması bitecek. İnşallah ondan sonra yine birinci ve ikinci etaptaki vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılayacak olan su şebeke hattı da bittikten sonra inşallah TOKİ müteahhitleri tarafından da çevre düzenlemeleri tamamlanarak dairelerin içindeki işler bitirilerek daire sahiplerini teslim edilir.

Daire sahipleri de burada çocuklarıyla, sevdikleriyle, yakınlarıyla mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürerler. Firmamıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. TOKİ’ de daire sahibi olan vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah bundan sonraki yaşamlarını burada sağlık içerisinde sürdürürler.

2 bin 800 metrelik işin bitim süresi de 90 gün. 90 gün içerisinde bu kanalizasyon hattının tamamlanarak bu etaptaki dairelerin kanalizasyonuyla birleştirilecek, atık suları birleştirecek ve sonra bu kanalizasyon hattı arıtma tesisine gidecek olan kolektör hattına bağlanacak. Böylelikle de bu bölgenin kanalizasyon sorunu çözülmüş olacak. Dallıca'da ilk kazma vurulduDallıca'da ilk kazma vurulduDallıca'da ilk kazma vuruldu

“Bu hattın 500 metresini Bartın Belediyesi yapmıştı”

Bu konuda ihaleyi alan Aba İnşaat şirketi yetkilisi Ercan Bey'e de teşekkürlerimi sunuyorum. 90 gün içerisinde vatandaşlarımızın beklediği bu hizmeti layıkıyla yerine getirerek, Bartın'a hizmet etmenin mutluluğunu kendisi de yaşayacak. Zaten her zaman bu konularda devlet kurumlarıyla iyi bir çalışma içerisinde. Bu çalışmada Bartın'a kazandıracağı ayrı bir güzel çalışma olacak. Ben kendisine ve çalışma arkadaşlarına kolaylıklar diliyorum. Üzerinde titizlikle duracağına da yürekten inanıyorum. Hem kendisine Allah kar bolluğu versin, hem de bu işi yapan kardeşlerimize de Allah kolaylık versin diyorum. İnşallah çalışmanın bitiminde de hep birlikte tekrar kurdeleyi kesmek nasip olur. Hayırlı uğurlu olsun. Tabii bu kanalizasyon projesi benden önce düşünülen ve TOKİ tarafından hayata geçirilmesi konusunda Bartın Belediyesine de bir katkı sunularak yapılan bir çalışmaydı. Bu hattın 500 metresini Bartın Belediyesi kendi imkânlarıyla yapmıştı. 

“Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”

Bu işin yapımında daha önceden bu girişimlerde yardımcı olan Toplu Konut İdaresine ve Bartın Milletvekilimiz Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz'a da teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olsunlar var olsunlar."

Aydın, “Bir damgamızı daha buraya vurmuş olacağız”

Aba İnşaat Yetkilisi Ercan Aydın da açıklamasında firma olarak kanalizasyon işini tertemiz bir şekilde teslim edeceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;  “İnşallah biz de 3 ay içinde burayı TOKİ halkına birinci ve ikinci etaba tertemiz bir şekilde bitirerek teslim ederiz. Yıllardır bu işleri yapıyoruz. İnşallah Allah'ın izniyle de yüzümüzün akıyla çıkacağız. Aba İnşaat olarak da bir damgamızı daha buraya vurmuş olacağız. Bartın halkına da hayırlı olsun diyoruz.”

Bakmadan Geçme