ÇPGD eğitimleri tamamlandı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde Çocuğun Psikososyal Gelişiminin Desteklenmesi Eğitimini almayan aile hekimleri ce aile sağlığı çalışanlarına yönelik eğitim programı düzenlendi. 

0-6 Yaş Çocuğun Psikososyal Gelişiminin Desteklenmesi Eğitimi (ÇPGD) kapsamında, daha önce ÇPGD eğitimi almamış olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde çocuklara ve ebeveynlere yönelik risk faktörlerini daha iyi tanımlayabilmek ve önlemler alabilmek adına ÇPGD eğitimine ek olarak, Müdürlükte görevli Sosyal Çalışmacı Durmuş Top tarafından “Çocuk İhmal ve İstismarı” ve “Kadına Yönelik Şiddet”, Psikolog Halime Korkmaz tarafından “Çocukluk Çağı Ruhsal ve Gelişimsel Hastalıklar”, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Ekmen tarafından “İntiharı Önleme Birinci Basamak Sağlık Çalışanlarının Rolü” ve “Kronik Ruhsal Hastalıklar, Damgalama ile Mücadele ve TRSM Hizmetleri” konularında da eğitim verildi.

Eğitim 14 aile hekimi ve 8 aile sağlığı çalışanı tarafından tamamlandı.
 

Bakmadan Geçme