Çöp yol temizleniyor

Bartın Belediyesi Ekipleri 6 belediyenin ortak kullandığı çöp toplama merkezi yolunu temizliyor

Çöp yolu temizleniyor

Önceki gün Bartın'da gündem olan inkumu vahşi çöp depolama merkezi yolu güzergahında bulunan çöp yığınları Bartın Belediyesi ekiplerince toplanıp tepe noktaya taşınmaya başlandı. 

Çöp yol temizleniyor

Önceki gün hem yerel hemde ulusal basının gündeminde yer alan İnkumu tepesinde bulunan vahşi çöp depolama merkezi haberlerinin ardından çevre ve iklim değişikliği bakanlığı harekete geçmişti. 

 

Gerekli inceleme ve çalışmaların ardından Bartın Belediyesi ekipleri dün sabahın ilk saatlerinden itibaren çöp depolama merkezi yolu üzerine dökülen çöp yığınlarını kendi imkanları ile toplayıp tepeye taşımaya başladı. 

Çöp yol temizleniyor

Bartın Belediyesi ekiplerince akşam saatlerine kadar devam eden çalışma sonrasında ana yol üzerinde bulunan çöplerin yüzde 80'inin tepeye kadar taşındığı ve ana yolun çöpten arındığı gözlemlendi. 

 

Çöp toplama merkezi'nin Bartın Belediyesi'ne ait olmadığını ve Tüm ilçe ve Belde Belediyelerin de buraya çöp döktüğünü açıklayan Başkan Yalçınkaya 'çöp sorunu sadece Bartın Belediyesinin sorunu değil. Bartın'da ki tüm belediyeler bu durumdan sorumlu' demişti. 

Çöp yol temizleniyor

Bunun üzerine Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnkumu tepesine çöp döken 6 belediyeye milyonlarca liralık ceza kesmişti. 

Çöp yol temizleniyor

Bakmadan Geçme