• Haberler
  • Bartın
  • ÇKS Belgesi olanlar 5 bin lira ek ödeme alabilecek mi?

ÇKS Belgesi olanlar 5 bin lira ek ödeme alabilecek mi?

ÇKS belgeli emekliler, çalışan, şirket ortağı veya iki maaş alan emekliler bu habere dikkat.

ÇKS Belgesi olanlar 5 bin lira ek ödeme alabilecek mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bankaya gittiler eli boş döndüler 

ÇKS belgesi olanlar emekli ikramiyesi alabilecek mi?

Hangi emekliler 5.000 lira ikramiyeyi alabilecek?

Emekli Muhtarlar 5.000 lira ek ödemeden faydalanabilecek mi?

Kimler 5 bin TL ikramiye alamayacak?

İşte cevabı. 

02 Kasım 2023 tarihli ve 32352 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7464 sayılı Kanun'un 20. maddesi ile 5510 sayılı Kanuna eklenen geçici 98. maddeye göre, 2023 yılı Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılanlara bir defaya mahsus olmak üzere 5.000 TL ödeme yapılacağı belirtilmişti.

Buna göre emekli aylığı alan fakat sgk, Bağkur yada kendi nam ve hesabına göre kayıtlı olarak çalışmaya devam etmeyen, herhangi bir şirkette yönetici olarak bulunmayan ve şirket ortaklığı bulunmayan tüm emekliler 5 bin liralık ödemeyi alabiliyor.

Hem kendinin hem eşinin, yada hem eşinin hemde anne yada babasının emekli maaşını alan kişiler en yüksek maaş aldığı hesap üzerinden hissesi oranında 1 adet 5 bin liralık ikramiyeyi alabilecekler.

Bankaya gittiler eli boş döndüler

Bugün günün ilk ışıklarından sonra 5 bin liralık ikramiyeyi almak için köylerinden maaş aldıkları bankaya giden yüzlerce emekli vatandaş adeta şok yaşadı. 

5 bin liralık emekli ikramiyesini almak için banka veznesine başvuran emekliler ÇKS'ye (çiftçi kayıt sistemi) kayıtlı oldukları gerekçesiyle ikramiyenin yatmadığını öğrenince adeta şok yaşayarak bankadan eli boş döndüler. 

Yine aynı şekilde emekli Muhtarlar ve şirket ortağı emeklilerde 5 bin liralık ikramiyeyi alamadılar. 

Bartın genelinde yaklaşık 8 bin kişinin Çifti kayıt sistemi belgesine sahip olduğu fakat kaçının emekli olduğu bilinmiyor. 

ÇKS belgeli emekliler bu durumun düzeltilmesi ve 5 bin liralık ödemenin kendilerine de yapılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

 

 

Yorumlar 1
Tan 14 Kasım 2023 11:29

İlk defa doğru uygulama, devletten destek al,tarım yap, birde ikramiye bekle,Muhtar emekli maaşı al,muhtar maaşı al, ikramiye bekle,Hatta emeklikerde gelir tespiti yapılarak,menkul,gayrimenkul tespiti yapılmalı ikramiye için,

Bakmadan Geçme