Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları devam ediyor

ÇKS başvurusu yapmak isteyenler için ayrıntılar duyuruldu..

1 Eylül'de başlan 2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 2 Ocak 2024'e kadar devam edecek.

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada 1 Eylül tarihinde başlayan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edeceği duyurdu. 

Müdürlükten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül'de başlayacak ve 2 Ocak 2024'e kadar devam edecektir. Üreticiler ÇKS başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden kolaylıkla yapabilecektir. İlk defa ÇKS'ye kaydolacak veya geçmiş başvurusundaki arazi bilgilerinde değişiklik yapacak(yeni bir arazi ekleme) üreticilerin Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden(Alan Bazlı Fındık Gelir Desteği, Mazot ve Gübre Desteği) yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekmektedir.” 

ÇKS nedir? 

ÇKS, tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması amacıyla oluşturuldu. Bitkisel üretim yapan ve bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen tarımsal desteklerden yararlanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Çitçilere büyük kolaylık

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığının dijital dönüşüm hamleleri kapsamında uygulamaya aldığı "TARIMCEBİMDE" mobil uygulaması da üreticilerin iş ve işlemlerini kolaylaştırıyor. Bu kapsamda üreticiler uygulamaya girerek, "e-Devlet Hizmetleri" sekmesinden kayıt işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Söz konusu uygulama, ürün bildirimi ve desteklemeler başta olmak üzere çeşitli konularda da çiftçilere kolaylık sağlıyor.

Bakmadan Geçme