CHP'de yerel seçim startı verildi

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol partisinin yerel seçim takviminin başladığını duyurdu. Buna göre CHP'de 21-28 Kasım tarihleri arasında adaylık başvuruları alınacak.

Ülke genelinde ve Bartın’da yerel seçimler için aday adaylıkları konuşulurken, CHP’de seçim takviminin startı verildi. 21 Kasım tarihinde başlayacak olan aday adaylık süreci 28 Kasım tarihinde sona erecek. 

CHP Genel Merkezinde alınan kararlar doğrultusunda 81 İlin İl ve İlçe Başkanlıklarına genelge gönderildi. Buna göre 21-28 Kasım tarihleri arasında adaylık başvuruları alınacak. Belediye başkanı adayı olmak isteyen kamu çalışanları ise 1 -5 Aralık tarihleri arasında istifa etmeleri gerekecek. 

Ücretler belli oldu
Yayınlanan genelgede aday adayı olmak isteyenlerin ödeyeceği harçlarda belli oldu. Buna göre adaylar Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, nüfusu 500 binin üzerinde olan il ve ilçe belediye başkanlıkları için 30 bin TL ödeme yapacak. Belediye meclis üyeliği başvurularında ise adaylar nüfusu 100 binin üzerinde olan il ve ilçeler için 10 bin TL,  50 bin ila 100 bin arasında olan il ve ilçelerde ise 7 bin 500 TL ödeyecek.

Bakmadan Geçme