Cani sanık yeniden yargılanacak

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada ile yılbaşı günü İstanbul Başakşehir'de Eros isimli kediyi canice öldüren İbrahim Keloğlan'ın yeniden yargılanacağını söyledi. 

Olay yılbaşı gecesi İstanbul Başakşehir’de meydana geldi. Bir kediyi asansörde sıkıştırıp tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan gözaltına alındı. Caniye verilen 1 yıl 3 ay hapis cezasının ertelenmesine yapılan itiraz kabul edildi.

İtirazı değerlendiren Ağır Ceza Mahkemesi, "Gerçekleştirdiği eylemin niteliği ve ağırlığı dikkate alındığında sanığa verilen cezanın hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı cezadan muaf tutulması sonucunu doğuracağı gibi, bu tür olaylara karışan kişilere hoşgörü ile yaklaşıldığı izlenimi uyandıracağı ve bu tür fiillere eğilimi olan kişileri cesaretlendirebileceği gibi bireylerin bu kapsamda devlete ve adalet mekanizmalarına olan güvenlerinde zedeleyeceği açıktır." ifadelerini kullandı. 

Mahkeme hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararının kaldırılmasını ve dosyanın Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade edilerek sanığın yeniden yargılanmasına karar verdi.

“Can dostlarımıza karşı kötü davranışın karşısındayız”

Bartınlı Adalet Bakanı yılmaz Tunç da olayla ilgili yaptığı açıklamada her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu söyleyerek; “İstanbul Başakşehir’de Eros isimli kedinin canice öldürülmesi nedeniyle açılan kamu davasında sanık hakkında verilen hapis cezası hükmünün açıklanmasının geriye bırakılması kararına karşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek karar kaldırılmıştır. Dava mahkemesince yeniden görülecektir. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza yönelik her türlü kötü davranışın karşısında olmaya devam edeceğiz.” Dedi. 
 

Bakmadan Geçme