Büyük oyunu taksici bozdu

Altınlar ve nakit parayla kayıplara karışacaktı

Bartın’da akıllara durgunluk veren dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklenirken bu kez taksicinin dikkati dolandırıcının sonu oldu

Bartın’da gece saatlerinde yaşanan olayda taksicinin dikkati ve polis ekiplerinin takibi sonucu büyük bir dolandırıcılık vakasının daha önüne geçildi.

Kozcağız beldesinden Bartın’a müşteri alan bir ticari taksi şoförü, müşterisinin şüpheli davranışları ve konuşmalarından şüphelendi.

Müşterisinin bir suçlu olabileceğini değerlendiren taksici durumu gizlice emniyet ekiplerine bildirdi.

Polis ekipleri ticari taksiyi takibe aldı. Ticari taksi Sıtmayanı caddesi üzerinde durdu. Araçtaki müşteri önce taksiden indi. Bir süre sonra tekrar ticari taksiye dönen müşterinin elinde bohça tarzı bir çanta vardı.

İşte bu sırada emniyet ekiplerinin an ve an takibe aldıkları şahıs yakalandı.

Açılan bohçanın içinden yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çıktı.

Şüpheli müşteri emniyete getirilirken yapılan sorguda tüm gerçek ortaya çıktı.

Şüpheli şahıs telefonla aradığı vatandaşa kendisini polis olarak tanıtmıştı. Çeşitli bahanelerle tuzağa düşürdüğü vatandaştan elindeki tüm nakit para ve ziynet eşyalarını kapısına kadar gelecek şahsa teslim etmesini istemişti.

Dolandırıcılık ağına düşen vatandaşın evine kadar gidip nakit para ve ziynet eşyalarını teslim alanda kişi de kendisiydi.

Bohçanın içinden 278 bin TL nakit para, 10 adet bilezik, 8 adet yarım altın ve 1 adet tam altın çıkarken şüpheli M.M. emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatlarıyla adli makamlara sevk edidli.

Yaşanan olayda taksicinin dikkati ve alkışı hak eden cesareti ile birlikte polis ekiplerinin takibi sonucu 600 bin TL’lik dolandırıcılık olayının önüne geçildi.
 

Bakmadan Geçme