Bu paylaşım çok tartışılacak

Bu kare yeni tartışmaların fitilini ateşleyecek

Bartın’da haftanın gündemi çöp konusuydu.

Bartın, Merkeze bağlı köyler, ilçeler ve beldelerde toplanan çöplerin taşındığı İnkumu tepesindeki vahşi depolama alanında yer kalmaması üzerine çöpler yola dökülmeye başlandı.

Yol boyunca dökülen çöpler ırmak yatağı kıyısına kadar ulaşırken çöplerden sızan sular ise ırmağa karıştı.

Bu paylaşım çok tartışılacak

Ulusal medyada yer alan çevre felaketinin sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından; Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi ve Ulus Belediyesi'ne 1 milyon 299 bin 54'er TL olmak üzere toplam milyon 495 bin 270 TL idari ceza uygulandı.

Bu paylaşım çok tartışılacak

Siyasiler arasında polemik konusu olan çöp kriziyle Katı Atık Bertaraf Tesisinin neden çalışmadığı da gündeme geldi.

Belediye Meclisi toplantısında Bartın Belediye Başkanı Yalçınkaya günler öncesinden uyarılarda bulunduğunu, vahşi depolama alanının sadece Belediyeye sorumluluğunda olmadığını ve ilgili tüm kurumları göreve davet ettiğini açıkladı.

Belediye Meclisinde AK Parti Meclis Üyesi Kenan Dursun’la Başkan Yalçınkaya arasındaki tartışmalarda gündem oldu.

Burası termik santral değil 

Bu paylaşım çok tartışılacak

Belediye Meclis Üyesi Kenan Dursun Bartın Belediyesinin asfalt plentine ait bir fotoğrafı, “Burası termik santral değil.” Notuyla paylaşması ikinci bir polemiğin başlangıcı oldu.

Dursun paylaşımında çevre kirliliğini açıkça ortaya koyan fotoğrafla birlikte, “Burası termik santral değil. Sizin kurabildiğiniz ise budur.  Bartın Belediyesi boğaz şantiyesinde halen hizmette olan asfalt plenti artık  üçüncü dünya ülkelerinde bile çevre kirliliğine neden oldukları için  kapatılıyor.” İfadelerine yer verdi.

Bu paylaşım, Meclis Üyesi Kenan Dursun ile  Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya arasında büyük savaşın başlangıcı olarak yorumlandı.

 

 

Bakmadan Geçme