Bu nasıl evlatlık, bu nasıl insanlık!

Bartın'da yaşanan cinayet 'Bu kadarda olmaz!' dedirtti

Dün gece saatlerinde yaşanan cinayet Bartın’ı sarstı. Olayı duyanlar kulaklarına inanamadı. Annesini öldüren hayırsız evlat için nefret kusuldu.

Bartın’ın Topluca köyüne bağlı Umut Can Alay 52 yaşındaki annesi Hatice Alay’ı darp edip av tüfeği ile öldürdü.

Topluca köyü Esenpınar mahallesinde gece saatlerinde meydana gelen olay öncesi eve alkollü gelen 23 yaşındaki Umut Can Alay annesiyle tartışmaya başladı.

Annesini banyoya iten ve banyoda canice annesine darbeler vuran Umut Can Alay daha sonra ise kendisinden kaçmaya çalışan annesine av tüfeği ile ateş etti.
Sırtından yaralanan kadın kanlar içinde yerde kaldı. Silah seslerini duyan komşuların ihbarı üzerine bölgeye 112 ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken Umut Can Alay ise Jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalanıp gözaltına alındı.
Bugün Bartın Adliyesine çıkarılan Umut Can Alay mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Umut Can Alay’ın 2021 yılında annesine karşı cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği, annesinin şikayetini geri çekmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı öğrenildi.

Cenazede gözyaşları sel oldu

Oğlu tarafından canice dövülen ve akabinde sırtından av tüfeği ile vurulduktan sonra yaşamını yitiren Hatice Alay için Topluca köyü Esenpınar mahallesinde cenaze töreni düzenlendi.

Evinin önünde helallik alınan kadının cenazesi kaldırılırken yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Köy mezarlığındaki meydanda kılınan cenaze namazının ardından Alay’ın naaşı aile kabristanına defnedildi.

Doğan evlatları ölmüş

Oğlu tarafından öldürülen Hatice Alay’ın daha önce yaptığı doğumlar sonrası çocuklarının çeşitli hastalıklardan dolayı hayata tutunamadıkları ve bebeklerini doğumlarından kısa süre sonra kaybettiği öğrenildi.

Birçok kez evlat acısı yaşayan anne Hatice Kalay son çocuğuna hayata tutunması umuduyla Umut Can ismini vermiş.

Hatice Alay’ın eşini de 5 yıl önce kalp krizi sonucu kaybettiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Yaşananlar Bartın’ı ve Türkiye’yi derinden sarstı. Olayı duyan ve haberleri okuyan vatandaşlar ‘Böyle evlat olmaz olsun’ diyerek sitem ettiler.
 

Bakmadan Geçme