Bronz madalya kazandı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimler Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında kadınlar 68 kiloda bronz madalya kazandı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’yi temsil eden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavuşoğlu tarihi bir başarıya imza attı. 

2023 Dünya Güreş Şampiyonasında altın madalya alarak Paris Olimpiyatlarına katılan Buse Tosun Çavuşoğlu, repesaj maçını kazanarak bronz madalya için çıktığı minderde rakibi Kuzey Koreli Sol Gum Park’ı mağlup etti. Rakibini bitime saniyeler kala 4-2 yenen milli güreşçi, elde ettiği başarıyla Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında Türkiye’nin 3. madalyasını da kazanmış oldu.

“Öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyuyoruz”

Elde ettiği önemli başarıdan dolayı Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “24 farklı branşta milli sporcunun bulunduğu Üniversitemizde sürdürülebilir bir gelişim göstererek her geçen gün kendimizi yeniliyor ve yeni başarılarla geleceğe yürüyoruz. Türk Sporuna değer katma hedefinde elde edilen başarılarla gelecek adına daha da motive oluyoruz. Bu düşüncelerle başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazanan mezunumuz Buse Tosun Çavuşoğlu’nu tebrik ediyorum” dedi.

“BARÜ’de tek eksik olimpiyat madalyasıydı, tamamlandı”

Rektör Uzun, BARÜ’lü öğrencilerin daha önce Dünya, Avrupa, Balkan ve sayısız Türkiye derecesiyle başarılar elde ettiğini de hatırlatarak “Tek eksik madalyamız olimpiyat madalyasıydı. Böylece BARÜ’lü sporcuların almadığı madalya kalmamış oldu” ifadelerini kullandı.
Rektör Uzun, “Bartın Üniversitesi olarak geleceğin sporcularını yetiştirme yönünde büyük bir gayret gösteriyor, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla gurur duyulacak başarılar elde ediyoruz. Bu düşüncelerle öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki özverili çalışmaları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yarınlara olan yolculuğumuzda verdikleri destekle bizleri daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın şahsında tüm YÖK üyelerimize verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.Bronz madalya kazandıBronz madalya kazandı   

Bakmadan Geçme