• Haberler
  • Bartın
  • Boy ve kilolar ölçüldü sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildi

Boy ve kilolar ölçüldü sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildi

Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından hayata geçirilen 'Sağlıklı Yaşam Ölçüleri ve Duyarlılığı Projesi' kapsamında boy ve kilo ölçümleri yapılan kişilere sağlık, beslenme, hareketlilik gibi konularda bilgiler aktarıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2. sınıf öğrencilerine verilen Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında öğrenciler tarafından katılımcıların kilo, boy ölçümleri yapıldı, sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildi.

Fakültede gerçekleşen etkinlikte öğrenciler kantin başta olmak üzere çeşitli noktalarda gönüllü katılımcıların boy ve kilolarını ölçüp, vücut kitle indekslerini hesapladı.

Vücut formları ile ilgili bilgilendirmelerin yanı sıra sağlık, beslenme ve hareketlilik gibi konularda da katılımcılara bilgiler aktarılarak sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildi.

Dikkat çeken ve yoğun katılım sağlanan etkinlikle ilgili bilgiler veren ders sorumlusu Dr. Murat Sarıkabak, “İlgili dersi alan öğrencilerin sağlıklı yaşam ve beslenme hakkında duyarlılıklarının arttırılması, uygulamaya bizzat katılarak ders öğrenme çıktılarında yerini bulan iş ve işlemleri yapmaları sağlanmıştır. Bu faaliyet kapsamında yapılan uygulamalar esnasında desteklerini esirgemeyen Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına ve derse katılan öğrencilerimiz ile Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanlığımız ve Spor Bilimleri Fakültesi yönetimlerine teşekkür ederiz” dedi.

Boy ve kilolar ölçüldü sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildiBoy ve kilolar ölçüldü sağlıklı beslenme ve hareketliliğe dikkat çekildi

Bakmadan Geçme