Böğürtlen ve kızılcık hasadı yapıldı

Müdür Önder de hasada katıldı..

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Bartın’da organik böğürtlen ve kızılcık hasadı yapıldı. 

Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanmakta olan "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Proje dahilinde İl Müdürlüğünce yürütülen Organik Böğürtlen ve Kızılcık Yetiştiriciliği Projesi kapsamında ilk kez 2017 yılında Ulus İlçesine bağlı Keçideresi Köyünden Ferdi Özer'e ait 3,4 dekarlık alanda böğürtlen yetiştirilmeye başlandı.   
Daha sonra 2018 yılında Merkeze bağlı Karahüseyinli Köyünden Durmuş Topçu'ya ait 1,5 dekar alanda kızılcık bahçeleri kuruldu. 

Müdür Önder üreticiyi yalnız bırakmadı

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder geçtiğimiz yıllarda proje kapsamında kurulan kızılcık ve böğürtlen bahçelerini ziyaret etti. 
Müdür Önder ziyarette, mahsullerle ilgili üreticilerden bilgiler aldı. 

Müdür Önder’e ziyaretinde Ulus İlçe Müdürü Özlem Aldemir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kemal Aykut ve teknik personel de eşlik etti. 

Üreticiler ve beraberindeki ekiple birlikte kızılcık ve böğürtlen hasadı gerçekleştiren Müdür Önder,  organik ürün yetiştiren üreticilere bol ve bereketli bir dönem geçirmelerini temenni etti.Böğürtlen ve kızılcık hasadı yapıldıBöğürtlen ve kızılcık hasadı yapıldı

Bakmadan Geçme