Bir teşekkür de Vali Arslan'dan 

Bartın'da dolandırıcı şahsın tavırlarından şüphelenen ve durumu polise bildirip bir vatandaşın 600 bin TL dolandırılmasını önleyen taksiciye Vali Nurtaç Arslan tarafından teşekkür belgesi verildi.

Vali Dr. Nurtaç Arslan, geçtiğimiz günlerde arabasına aldığı yolcunun konuşmalarından şüphelenerek polisle geçtiği temas sonucu dolandırıcının suçüstü yakalanmasını sağlayan Bartınlı taksici Çetin Eser'e teşekkür belgesi vererek göstermiş olduğu duyarlı davranışın tüm vatandaşlarımıza örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Ne olmuştu

Eylül ayının ilk haftasında meydana gelen olayda gece saatlerinde Kozcağız beldesinden Bartın’a müşteri taşıyan taksici Çetin Eser müşterisinin konuşmaları ve tavırlarından şüphelendi.
Müşterisinin bir suçlu olabileceğini değerlendiren taksici Eser, durumu gizlice emniyet ekiplerine bildirdi ve polis ekipleri ticari taksiyi takibe aldı. 
Ticari taksi Sıtmayanı caddesi üzerinde durdu. Araçtaki müşteri önce taksiden indi. Bir eve gitti ve bir süre sonra elimdeki bohça tarzı çantayla tekrar ticari taksiye döndü.
İşte bu sırada emniyet ekiplerinin an ve an takibe aldıkları şahıs yakalandı.
Açılan bohçanın içinden yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çıktı.
Şüpheli şahıs emniyete getirilirken yapılan sorguda tüm gerçek ortaya çıktı.
Şüpheli şahıs telefonla aradığı vatandaşa kendisini polis olarak tanıtmıştı. Çeşitli bahanelerle tuzağa düşürdüğü vatandaştan elindeki tüm nakit para ve ziynet eşyalarını kapısına kadar gelecek şahsa teslim etmesini istemişti.
Dolandırıcılık ağına düşen vatandaşın evine kadar gidip nakit para ve ziynet eşyalarını teslim alan kişi de kendisiydi.
Bohçanın içinden 278 bin TL nakit para, 10 adet bilezik, 8 adet yarım altın ve 1 adet tam altın çıkarken şüpheli M.M. emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatlarıyla adli makamlara sevk edidli.
Yaşanan olayda taksicinin dikkati ve alkışı hak eden cesareti ile birlikte polis ekiplerinin takibi sonucu 600 bin TL’lik dolandırıcılık olayının önüne geçildi.

Bir teşekkür de Vali Arslan'dan 

Bakmadan Geçme