Bilimsel iş birliği ağı geliştiriliyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) arasında akademik iş birliğiyle birlikte Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamındaki çalışmaları içeren protokoller imzalandı.

Bartın Üniversitesi Rektörü (BARÜ) Prof. Dr. Orhan Uzun, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette KBÜ ev sahipliğinde düzenlenen Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamında ‘Akademik İş Birliği Protokolü’ ile ‘Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Görüşmede iki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalar ve bölgesel kalkınma odağında yürütülebilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca BARÜ ev sahipliğinde bu yıl uluslararası ölçeğe taşınarak 7’ncisi gerçekleştirilecek olan Ar-Ge Proje Pazarı hakkında değerlendirmeler de yapıldı.

Üniversitelerin iş ve güç birliği içerisinde yürüttükleri çalışmalarla bulundukları bölgeye değer kattıklarını belirten Rektör Uzun, “Yükseköğretim kurumları olarak bölgemizden başlayarak ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için önemli projeler yürütüyoruz. Bölge üniversiteleriyle yaptığımız iş birlikleri neticesinde farklı alanlara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına yönelik gösterilen her çabayı oldukça önemli buluyorum. Bu düşüncelerle kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Fatih Kırışık’a iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları ve misafirperverlikleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Kırışık ise tecrübe paylaşımı ve iş birliğinin önemine değinerek Rektör Uzun’a yakın ilgileri ve nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkürlerini ifade etti.

Bakmadan Geçme