Bayram öncesi berberlerde yoğun mesai

Kurban Bayramı öncesinde berberlerde yoğun mesai yaşanıyor

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da bayram öncesinde berberlerde yoğun mesai yaşanıyor. Bayrama tıraşlarını olmuş şekilde girmek isteyen vatandaşlar berberlerde uzun kuyruklar beklemek zorunda kalıyor.

Berberler ise talebi karşılayabilmek için gece yarılarına kadar mesai yapıyor. Bayram öncesi son gün olan Arife Gününde berberlerin gece boyunca çalışması bekleniyor.

Saç tıraşı olabilmek için 2 saatten fazla beklemek zorunda kaldığını ifade eden vatandaşlardan Ali Duymaz, “Birçok arkadaşımız bayram traşını bu yoğunluğa kalmamak için günler öncesinden oldu. Tabi biz işimiz dolayısıyla son günlere bırakmak zorunda kaldık. Berberlerde yoğun bir mesai var. Sıra bekleyen çok. Bizde bayram tıraşı olabilmek için iki saate yakın beklemek zorunda kaldık. Neyse ki bayram öncesinde tıraşımızı olduk.” dedi.

Berber esnaflarından Özcan Atik ise, “Aslında bayram yoğunluğu birkaç gün öncesinden başladı. Bugün oldukça yoğunuz. Tabi asıl yoğunluk arife gününde olacak. Arife günü gece yarısını da geçen mesaimiz olacak.” Şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme