Başvuru tarihi ve şartları bu haberde

Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 440 kişinin işe alınacağını duyurdu. 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bağlı İlçe Müdürlüklerine Bartın’dan toplamda 440 kişi alınacak. 

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda yapılacak alımlar için başvuru tarihlerinin 4-8 Eylül tarihleri arasında olduğu ifade edilirken alımlar ise şu alanlardan yapılacak; 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü 352 kişi
Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 40 kişi
Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 36 kişi
Kurucaşile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ise 12 kişi alınacak. 

8 Eylül’de tamamlanan başvuruların kura çekimi ise 9 Eylül günü saat 15.00’da Bartın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilecek. 

Programlara İŞKUR e-şube ve Alo170, üzerinden başvuru yapılabilecek.

Başvuru şartları ise şöyle; Başvuru tarihi ve şartları bu haberde

İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir? 

İUP, özel politika gerektiren gruplar (kadınlar, gençler, uzun süreli issizler, engelliler gibi) başta olmak üzere, işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazandırmak üzere Türkiye İş Kurumu tarafından aktif işgücü hizmetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapılarak kamu hizmetlerinin desteklenmesine yönelik düzenlenen programlardır.

Kimler katılabilir? 

18 yaşını doldurmuş, İŞKUR’a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları program başvurabilir. Programlara kadınlar, öğrenciler, engelliler, eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren grupların katılımı öngörülmektedir. 

Program detayları

Yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak programlar; ilk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saattir (3 gün). Ayrıca programa başladıktan sonra program katılımcılarının başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmamaktadır. 

Program kapsamında sağlanan haklar

Programa katılım sağlanan süre için katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak olup, ayrıca katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacaktır. Bununla beraber bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecektir.

Bakmadan Geçme