Başkan Yalçınkaya özür diledi

Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya, Bartın Irmağında oluşan ve geçtiğimiz günlerde de vatandaşın tepkisini çeken kirliliğin nedenini açıklayarak, Bartın halkından özür diledi. 

Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya, Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısının ardından Bartın Irmağının bazı bölümlerinde oluşan kirlilik ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Terfi İstasyonunun pompasının yandığını ve arızanın giderilmesi için pompanın değiştirildiği sırada atık suyun ırmağa döküldüğünü söyleyen Başkan Yalçınkaya, “Yalı’da Emekliler Derneği'nin yanındaki terfi istasyonunun içindeki motor yandı. O pompa istasyonundan biz Gölbucağı’na, Gölbucağı’ndan da eski mezbahanın olduğu yerden karşıya arıtma tesisine pompalıyoruz.  Dolayısıyla bizim bu terfi istasyonundaki pompa yandığı için bu pompaların değiştirmesi lazım. Oradan çıkarılırken kentin içinden gelen atık sular mecburen ırmağa dökülüyor. Yani biz istasyondaki suyu oraya deşarj etmiyoruz. Bir taraftan bütün kentin suyu geliyor o kanalizasyon borularıyla. O boruların ağzını kapatırsak bu sefer geriye tepecek,  gerilerden su fışkıracak. Dolayısıyla hemen motoru çıkardık. Yenisini taktık ve arıza giderildi. Yani bu elimizde olmayan nedenlerle meydana gelen bir arızanın bir an önce giderilip, ırmağa verdiğimiz deşarj suyunun, ırmağa atılmaması konusunda yapılan bir çalışmaydı. Çünkü bu çalışmayı da yapmak zorundayız. Çünkü yapamadığın anda sürekli akacak, boşaltmak zorundayız.” Dedi. 

“Bu kentte hiçbir kimse bu güzelliği bilerek kasten bir ihanet yapamaz”

Açıklamasının devamında ellerinde olmayan nedenlerden dolayı ırmakta oluşan kirlilik nedeniyle Batın halkından özür dileyen Başkan Yalçınkaya, “Aynı şekilde Tuna Mahallesinde terfi istasyonunda bir arıza vardı. O da bitmek üzere. Hani elimizde olmayan nedenlerle meydana gelen bu arızalar nedeniyle ‘Bartın Belediyesi, Bartın Irmağı'nı kirletiyor’ gibi bence haksız bir suçlamayla karşı karşıya kalıyoruz. Bu kentte hiçbir kimse bu güzelliği bilerek kasten bir ihanet yapamaz. Her ne olursa olsun yine halkımızdan özür diliyoruz. Doğaya ve Bartın Irmağında çevreye verdiğimiz geçici de olsa kirletme anlamında verdiğimiz zarardan dolayı özür diliyoruz.” İfadelerine yer verdi.  
 

Bakmadan Geçme