Başkan Yalçınkaya duyurdu

Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya Eylül ayı Belediye Meclisi Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 250 üniversite öğrencisinin burslarının 15 Ekim tarihinde hesaplarına aktarılacağını duyurdu.  

Geçtiğimiz aylarda Belediye Meclisinde görüşülerek kabul edilen ve 250 üniversite öğrencisine 1000’er lira burs verilmesine ilişkin karar sonrası çalışma yapıldı. 

Bartın Belediyesine burs başvurusunda bulunan öğrencilerin gelir durumlarının tespit edilmesinin ardından ilk bursların tarihini Bartın Belediye Başkanı M. Rıza Yalçınkaya açıkladı. 

Üniversite öğrencilerine verdikleri sözü tuttuklarını ifade eden Başkan Yalçınkaya, ilk burs ödemelerinin 15 Ekim tarihinde yapılacağını açıkladı. 

Başkan Yalçınkaya, hayırseverlerden de destek beklediklerini vurguladığı konuşasında, “250 öğrencimize burs konusunda söz vermiştik. Üniversiteye başlayan öğrencilerimiz Bartın Belediyesinde müracaat ettiklerinde her bir öğrencimize 1000’er TL burs vaadimiz olmuştu. Bununla ilgili çalışmaları yürütüyoruz ve bitirmek üzereyiz. Müracaatlarımızı aldık ve Ekim ayının 15’inde banka hesaplarına burs paralarını yatıracağız. Bazı hayırsever vatandaşlarımızdan bizlere destek ve katkı anlamında ricalar geliyor. ‘Sizin eğer burs verecek bir çocuğunuz varsa, üniversitede okuyan ve ihtiyacı olan başarılı bir öğrenciniz varsa bizde onlara yardımcı oluruz’ diyorlar. Burs anlamında bize fazlasıyla müracaat var. O bursların özellikle başarılı ve alt gelir sahibi öğrencilere verilmek üzere hayırsever vatandaşlarımızın destek ve katkılarını bekliyoruz.” Dedi. 

Bakmadan Geçme