Başkan Akdeniz talebi gündeme getirdi

Başkan Akdeniz Bağ- Kur'lu esnaf ve sanatkârların emeklilik şartının 7.200 prim iş gününe çekilerek emekli olmalarının sağlanması ile ilgili talebi Ankara'da gündeme getirdi

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu tarafından Ankara’da TESK Genel Merkezi’nde düzenlenen Federasyon ve Birlik Başkanlarının katıldığı Mesleki Kurullar Toplantısına katılım sağladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de katıldığı toplantıda çalışan emeklilere verilecek olan 5000  liranın müjdesi yenilendi.

Öte yandan Başkan Akdeniz, BAĞ- KUR'la ilgili olarak da 9.000 prim üzerinden emeklilik hakkını kazanan esnaf ve sanatkârlar için bu şartın 7.200 prim iş gününe çekilerek emekli olmalarının sağlanması ile ilgili talepte bulunulduğunu aktardı.

Emekli aylıklarına yapılacak iyileştirme konusunda da bir an evvel adım atılmasını beklediklerini kaydeden Akdeniz, BAĞ-KUR'luların emeklilik prim gün sayılarının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başkan Akdeniz Ankara’da gerçekleşen toplantılarda, “Esnafımız adına yapılan istişarelerin ve alınan kararların tüm üyelerimiz için hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.
 

Bakmadan Geçme