• Haberler
  • Bartın
  • BARÜ, TEKNOFEST Adana'da bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir araya geliyor

BARÜ, TEKNOFEST Adana'da bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir araya geliyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalindeki (TEKNOFEST) standıyla bilim ve teknoloji tutkunlarına bilgiler veriyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından organize edilen ve Bartın Üniversitesiyle (BARÜ) birlikte ülkemizin gelişiminde önemli katkıları olan kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) başladı. 

Adana’da ilk defa organize edilen festivalde BARÜ de yer alarak paydaş üniversiteler alanında kurulan standında ziyaretçileri ağırlıyor. BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ve Proje Teknoloji Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Ümit Tayfun ile birlikte üniversitenin farklı birimlerinden katılımcılarla festivalde bulunan BARÜ standında, tam bağımsız Türkiye hedefiyle üniversite bünyesinde yapılan çalışmalar anlatılıyor. 

Adana Havalimanındaki festivalde her yaştan ziyaretçilere bilgi verilerek eğitim-öğretim, ihtisaslaşma çalışmaları, ulusal ve uluslararası projeler, TÜBİTAK öğrenci projeleri, spor alanındaki başarılar aktarılıyor. 

TEKNOFEST Adana’da ayrıca BARÜ’nün 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenleri bir araya getirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği de tanıtılıyor. Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefiyle 7-8 Kasım 2024 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde düzenlenecek yarışmalarda katılımcıların Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelmesi amaçlanıyor. 

BARÜ ile birlikte Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi ile Azerbaycan Teknik Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi paydaşlığında organize edilen festivale bu yıl da rekor bir başvuru ve katılım bekleniyor.  

BARÜ’nün de aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla düzenlenen festival 5 gün boyunca devam edecek.BARÜ, TEKNOFEST Adana'da bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir araya geliyorBARÜ, TEKNOFEST Adana'da bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir araya geliyor


 

Bakmadan Geçme