BARÜ, değişim programlarıyla farklı ülkelerden bilim insanlarını ağırlıyor
Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitimde iş birliği programları kapsamında Erasmus+ KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ile dünyaya açılmaya devam ediyor.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma hedefi kapsamında Erasmus+ KA131 ve Erasmus+ KA171 Programları ile yükseköğretim öğrenci ve personeline yurt dışında öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunduğu gibi yurt dışından gelen öğrenci ve akademik personel ile de bilgi, beceri ve deneyimlerin paylaşıldığı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
Misafir akademisyenler BARÜ’de eğitim verdi
Bu kapsamda son olarak BARÜ’nün anlaşmalı olduğu Erasmus+ KA171 proje ortağı Ukrayna’nın Ukrainian National Forestry Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Oleh Stranivskyy, Prof. Dr. Oleh Machuha, Doç. Dr. Nataliia Shevchenko BARÜ’yü ziyaret etti. Değişim programı ile BARÜ’ye gelen Ukraynalı bilim insanları, akademisyenler ve öğrenciler ile buluşarak eğitimde iş birliği ağına katkılarını sundu.
Erasmus değişim programları ile farklı ülkelerden bilim insanları BARÜ’de eğitim vermeye devam ederken diğer yandan KA171 personel ders verme hareketliliği de Bilgi ve Belge Yönetimi bölümünde gerçekleştirildi. Ukrainian National Aviation Üniversitesinden Dr. Anastasiia Sıbruk Edebiyat Fakültesinde akademisyen ve öğrencilerle bir araya gelerek arşiv yönetimi konusunda bir seminer gerçekleştirdi. Dr. Sıbruk seminer sunumunda, arşivcilikte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında önemli bilgiler aktarırken BARÜ’nün sunduğu imkânlardan bahsederek nazik karşılama dolayısıyla teşekkürlerini de dile getirdi.
BARÜ’nün iş birliği ağı yeni anlaşmalarla genişliyor
Ayrıca BARÜ 2023 yılında imzaladığı yeni anlaşma neticesinde Azerbaycan Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Ahmadov Bayalı’yı da ağırladı. Prof. Dr. Bayalı, Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen seminerlerde bilgi ve tecrübelerini paylaştı.
Dünyanın farklı yerlerinden eğitimde akademik iş birliği çerçevesinde bilim insanlarını ağırlayan BARÜ’de, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’un katılımıyla düzenlenen toplantıda tüm katılımcılara Erasmus Katılım Sertifikaları takdim edildi. Kurumların birbirlerini daha iyi tanıması ve iş birliği ağının geliştirilmesi hakkında görüşlerin sunulduğu toplantı, karşılıklı temennilerin paylaşılması ile sona erdi.
“Kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimleri artırmayı hedefliyoruz”
Uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ettiklerini kaydeden Rektör Uzun, “Uluslararasılaşma stratejilerimiz doğrultusunda bilginin paylaşılması ve hareketliliğe odaklanan iş birliği çalışmalarımızla kültürlerarası diyalog, müzakere ve etkileşimleri artırmayı hedefliyoruz. Söz konusu çalışmaların çıktıları olarak farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarıyla pek çok bilimsel faaliyet gerçekleştiriyor, akademik iş birliği ağımızı genişleterek güçlendiriyoruz. Bu kapsamda Erasmus+ programlarıyla da her geçen gün artan yetkinliğimizi paydaşlarımızla iş ve güç birliği içerisinde ileriye taşıyoruz. Bu düşüncelerle destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş ile birlikte akademik ve idari insan kaynağımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.