• Haberler
  • Bartın
  • BARÜ, değişim programlarıyla bilgi ve deneyimini paylaşıyor

BARÜ, değişim programlarıyla bilgi ve deneyimini paylaşıyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) dünyanın dört bir yanından yükseköğretim kurumları ile artan uluslararası iş birliği ağını geliştirmeye devam ediyor.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) imzaladığı uluslararası ikili anlaşmalar kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarından yükseköğretim kurumları ile eğitim ve bilim ağını güçlendirirken bilgi birikimini ve deneyimini de paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak BARÜ Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Köse, iki kurum arasındaki anlaşma ile Özbekistan Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü İngilizce Öğretmenliği Bölümünde ders vererek öğrencilerin mesleki gelişimlerine yönelik katkıda bulundu. 

Yaklaşık 3 hafta boyunca ders veren Dr. Öğr. Üyesi Köse, BARÜ ile Urgenç Devlet Pedagoji Enstitüsü arasında öğrenci ve öğretim elemanları arasında hareketliliğin sağlanması, yüksek lisans ve doktora programlarında eş danışmanlıkların yürütülmesi, ortak makale ve kitap yazımı gibi konular üzerine çeşitli görüşmelerde bulundu. Ayrıca Enstitü Rektörü Prof. Dr. Madraximova Feruza Ruzimbayevna ile bir görüşme gerçekleştirilerek var olan ikili anlaşmalar, ortak projeler ve bilimsel çalışma alanlarında yapılabilecekler değerlendirildi.

Dünyanın saygın üniversiteleri ile iş birliği ağını güçlendiren BARÜ’nün tüm bileşenlerine küresel ölçekte deneyim kazandırma hedefinde olduğunu kaydeden Rektör Uzun, “Uluslararasılaşma misyonumuzun hayata geçirilmesinde değişim programları önemi rol oynamaktadır. Bu doğrultuda küresel iş birliklerini artırarak gerek öğrencilerimizin gerek akademik ve idari insan kaynağımızın yetkinliklerini artırmaya devam ediyoruz. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte bilgi birikiminin paylaşılmasının hedeflendiği hareketlilik kapsamında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kültürler arası öğrenme deneyimine yönelik çabaları için Dr. Öğr. Üyesi Neslihan Köse ile değişim programları ağımızın geliştirilmesine sunduğu katkılar dolayısıyla Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e teşekkür ediyorum. Uluslararası alanda ikili iş birliği ağını genişletme noktasındaki çalışmalarımıza destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Bakmadan Geçme