BARÜ'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesinde geçmişten günümüze insanlığın şifa bulmak için kullandığı bitkileri ve türlü zenginlikleri içinde barındıran ormanlarımızın sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak ve hem iç pazarda hem de ihracat anlamında önemli çalışmalara ışık tutmak amacıyla çevrim içi 5. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu düzenlendi.

BARÜ'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sempozyumda Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Bartın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Orhan Uzun ve BARÜ Orman Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Birsen Durkaya da bir konuşma yaptı. 

Odun dışı ürünler bilgilendirmesi 

Ihlamur ve kestane salonlarında başlık altında oluşturulan çalışma gruplarıyla sürdürülen sempozyuma birçok akademisyen, idareci, uzman ile birlikte Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İşletme Müdürleri ve İşletme Şefleri katıldı. Sempozyumda sektörün tüm paydaşlarının bir arada olduğu, üretimden ihracata, katma değerli ürünlerden gelecek vizyonuna kadar bütün konuların ele alındı. Ayrıca Sempozyumda Genel Müdür Karacabey, Orman Genel Müdürlüğünün odun dışı ürünler hakkında hazırlamış olduğu eylem planları, orman ve odun dışı ürün varlığı ile değerlendirme alanları hakkında bilgi verdi. 

Bakmadan Geçme