BARÜ'de kayıtlar 19 Ağustos'ta başlayacak

Bartın Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Kayıt Kılavuzu'nu yayınladı.

Bartın Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Kayıt Kılavuzu’nu yayınladı.

Kılavuza göre  Bartın Üniversitesi programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler, Kayıt İşlemlerini elektronik kayıt (e-kayıt) ve şahsen yapabilecek.
Öğrenciler, Elektronik Kayıt (E-Kayıt / E-Devlet Üzerinden) işlemlerini 19 - 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecek. E-kayıt yapan öğrencilerin kesin kayıtları, tamamlanmış sayılacak. Öğrenci belgelerini E-Devlet üzerinden alabilecek ve E-kayıt yapan öğrencilerin Üniversite’ye geldiklerinde herhangi bir belge ibraz etmelerine gerek olmayacak.
Elektronik Kayıt (E-Kayıt) yapamayan veya şahsen kayıt yaptırmak isteyen tüm öğrenciler, 19 - 23 Ağustos 2024 şahsen gelerek ya da noter vekaleti verip kayıt yapabilecekler.
Bartın Meslek Yüksekokulu’nun Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği programlarına yerleşen öğrenciler, 19 - 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında şahsen kayıt yaptırmaları gerekirken Eğitim Fakültesi’nin Resim-İş Öğretmenliği Programı ile Spor Bilimleri Fakültesinin Antrenölük Eğitimi Programı öğrenci kayıt tarihleri ve kayıt için gerekli belgeler ilgili fakültelerin web sayfasında ayrıca ilan edilecek.

E-Kayıt işlemleri

Bartın Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı menüsünden kayıt işlemlerini 19 - 21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapabilecek. E-kayıt yapan öğrencilerin kesin kayıtları tamamlanmış olacak ve öğrenci belgelerini E-Devlet üzerinden alabilecek.
Elektronik kayda, Eğitim Fakültesi’nin Resim-İş Öğretmenliği Programı, Spor Bilimleri Fakültesinin Antrenörlük Eğitimi Programı ve Bartın Meslek Yüksekokulu’nun Deniz ve Liman İşletmeciliği, Marina ve Yat İşletmeciliği programları dâhil edilmeyecek.
Asker Alma Dairesinden askerlik durum bilgisi ve Milli Eğitim Bakanlığından lise mezunu olup olmadığına dair bilgi ekran kaydında yer alacak. Askerlik durumu kayıt olmalarına engel olmayacaktır. Ancak; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği programa 19- 23 Ağustos 2024 tarihlerinde şahsen ya da noter vekaleti ile kayıt yapacak. Milli Eğitim Bakanlığından mezuniyet bilgisi alınan öğrenciler için elektronik kayıtta öğrencinin yerleşme bilgileri, ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecek.
Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağından dolayı bu durumda olan öğrenciler, kayıtlı bulundukları yükseköğretim kurumundan kayıtlarını sildirdikten sonra kaydını yapabilecek.

Şahsen kayıt işlemleri

Elektronik Kayıt (E-Kayıt) yapamayan veya şahsen kayıt yaptırmak isteyen tüm öğrenciler, 19- 23 Ağustos 2024 şahsen gelip ya da noter vekaleti verip kayıt yapabilecek.
Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, kılavuzun sonundaki yerleşke bilgilerindeki kayıt adreslerine başvurmaları gerekiyor. Bartın Üniversitesi programlarına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar 19 - 23 Ağustos 2024 tarihlerinde şahsen ya da noter vekaleti ile Bartın Üniversitesi’ne geçici kayıtlarını yapacak. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2024 Salı günü mesai bitimine kadar, Açık Öğretim Liseleri öğrencilerinden üniversitemize yerleşen adayların ise mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Ocak 2025 Cuma günü mesai bitimine kadar Bartın Üniversitesi’ne ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacak.
E-Kayıt (E-Devlet Üzerinden) kayıt yapamayan öğrencilerin şahsen kayıt yaptırmak için başvurduğu zaman Geçici Kayıt Talep Formu doldurarak teslim etmeleri gerekiyor.
Şahsen kayıt ya da e-devlet üzerinden “İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık okumak istiyorum ya da istemiyorum” bilgilerinden herhangi birini hatalı belirten ya da belirtmeyen öğrencilerin, güncelleme işlemleri için ders kayıt haftasına kadar Yabancı Diller Yüksekokuluna dilekçeyle başvurması gereiyor.
Eğitim Fakültesi’nin Resim-İş Öğretmenliği Programı ile Spor Bilimleri Fakültesi’nin Antrenölük Eğitimi Programı öğrenci kayıt tarihleri ve kayıt için gerekli belgeler ilgili fakültelerin web sayfasında ayrıca ilan edilecek.
Bartın Meslek Yüksekokulu’nun; Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Marina ve Yat İşletmeciliği programlarına yerleşen öğrenciler 19 - 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ağdacı Yerleşkesi Bartın Meslek Yüksekokulu binasında şahsen kayıt yapacak. Öğrenciler, eğitimlerini Kurucaşile Yerleşkesi’nde alacak.
Gemi İnşaatı ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarına E-kayıt (Elektronik Kayıt) yapabilecek. Ayrıca şahsen kayıt yaptırmak isteyenlerin kayıtları Ağdacı Yerleşkesi Bartın Meslek Yüksekokulu binasında yapılacak olup öğrenciler, eğitimlerini Kurucaşile Yerleşkesi’nde alacak.
2024 yükseköğretim kurumları sınavı (YKS) yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzuna göre bu programa kayıt yaptırabilmek için öğrencilerin; Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekiyor.

Kayıt için gerekli belgeler

E-Kayıt (E-Devlet Üzerinden) kayıt yapamayan öğrenciler şahsen kayıt yaptırmak için gittiklerinde Geçici Kayıt Talep Formu doldurarak teslim etmeleri gerekiyor.  Bunun dışında öğrencilerden; Mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Henüz mezun olamayan öğrenciler hariç),
ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi (Üzerinde yerleştiğiniz üniversite bilgileri olan belge),
Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.),
3 adet vesikalık ya da biyometrik fotoğraf isteniyor.
Bartın Meslek Yüksekokulu Marina ve Yat İşletmeciliği - Deniz Liman İşletmeciliği programları için şahsen kayıt olacak öğrencilerin kayıtta ibraz edecekleri ilave belgeler olarak “Gemiadamı sağlık yoklama belgesi, Gemiadamı sağlık raporu” gerekiyor.
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Programı ile Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Programı için şahsen kayıt olacak öğrencilerin kayıtta ibraz edecekleri belgeleri kayıt yapacakları akademik birimin web sayfasından öğrenebilecekler.

Bakmadan Geçme