BARÜ'de Kariyer Günleri heyecanı yaşandı
Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrenci ve mezunları kariyer imkânlarının artırılmasının hedeflendiği '10. İstihdam ve Kariyer Günleri'nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu iş birliğinde düzenlenen “10. İstihdam ve Kariyer Günleri”nin ilk günü yoğun bir katılımla tamamlandı.
İşveren, öğrenci ve mezunların bir araya gelerek kariyer imkânlarının artırılmasının hedeflendiği etkinlikte; sağlıktan tarıma, bilişimden sanayiye, mühendislikten girişimciliğe kadar birçok sektörden firma, stantları ve insan kaynakları yetkilileriyle yer aldı.
Kutlubey Yerleşkesi Eğitim-İİBF Konferans Salonunda düzenlenen programda Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürü Ali Solak ile BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun açılış konuşması gerçekleştirdi.
Açılış konuşmalarında ‘Kariyer Günleri’nin önemine değinildi
Vali Arslan, öğrencileri ve işverenleri buluşturma amacı taşıyan etkinliğin istihdam açısından önemine değinerek “Bartın Üniversitesinin 16 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen 10. Kariyer Günleri etkinliğini düzenlemesi öğrenciye verilen değerin bir göstergesidir. Sizlerin de bunun bilincinde olarak 2 gün sürecek olan bu etkinlikten en verimli şekilde ayrılacağınızı umuyorum. Sizlerin gelecek nesiller olarak bizlerden devraldığınız bayrağı var gücünüzle daha ileri taşıyacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.
Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürü Ali Solak ise “Kurum olarak öğrencilerimizin çalışma hayatına en iyi şekilde hazırlanmaları için tüm imkânlarımızı seferber ediyor, kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin en iyi örneklerini oluşturmaya çalışıyoruz. Kariyer günleri vesilesiyle sektörünün öncü firmalarıyla kurulan stantlarda bir araya gelen öğrencilerin, önemli kazanımlar elde edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
BARÜ’de geleneksel hale getirilen İstihdam ve Kariyer Günlerinin önemine değinen Rektör Uzun, “Öğrenci odaklılık misyonumuz doğrultusunda nitelikli ve kaliteli eğitimin yanı sıra kariyer gelişimini de önemsiyoruz. Bu kapsamda öğrenci ve mezunlarımızı, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileriyle tanıştırarak iş dünyasını yakından tanımaları ve onlarla birebir görüşme sağlamalarına katkı sunuyoruz. Türkiye’nin insan kaynağı gücüne nitelikli katkıda bulunmaya, gençlerimizin kariyer gelişimlerine yönelik etkinliklerde aktif rol üstlenmeye devam edeceğiz” diye belirtti.
BARÜ’lü binlerce öğrenci ve mezun, iş dünyasıyla tanıştı
İlk oturumda gerçekleştirilen konferansta, Mesleki Yeterlilikler Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’de değişen istihdam ve eğitim kapsamında mikro yeterlilik ve mesleki yeterlilik belgelerinin önemine değinerek Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Europass konularında katılımcılara bilgiler verdi.
‘Kariyer Sohbetleri’ kapsamında Türkiye'nin, denizlerde petrol ve doğal gaz arama-üretim faaliyetlerini yürüten şirketi TP-OTC İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Demirkul “TP-OTC’da Kariyer Fırsatları” başlıklı sunumunda kurumdaki iş tanımları, kariyer yolu ve staj imkânlarını paylaşarak öğrencileri staj başvurusu yapmaya davet etti.
Fütürist Samet Çelik ise “Gelecek 30 Yıl: Paradigma Değişimi ve Geleceğin Meslekleri” konu başlığında katılımcılara gelecekte yaşanacak küresel değişimler hakkında görseller aktararak öğrencilere meslek tercihleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Staj ve iş imkânları konuşuldu
'Girişimciler ile Söyleşiler’ oturumunda Türkiye’nin önemli girişimcileri gençlerle buluştu. “Tarımın Geleceği Farkındalık Paneli”nde BAKKA destekli ‘Feed The Future’ projesi asistanı Oğulcan Dönmez ile proje ortakları BARÜ Bartın Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Cevdet Gümüş ve Bartın Bilim Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Yüzlü tarafından organik tarım ve seracılık faaliyetlerinde teknolojik gelişmeler ışığında yapılacak çalışmalar konuşuldu.
KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu “Girişimcilik Destekleri” başlıklı sunumunda kurum olarak yenilikçi fikirleri teşvik ettiklerini belirterek girişimcilere sunulan destekleme çalışmalarından bahsetti.
“Girişimcilerin Kariyer Yolculukları Paneli”nde Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri Başkanı Mine Fırıncıoğlu, Babycord Sürdürülebilir Tekstil Markası kurucuları Tuğse Baş Andıç ve Yağız Andıç ile Özel Aktıp Kariyer Akademi ve İstihdam Bürosu Kurucusu Refik Akmaz katılımcılara girişimcilik hikâyeleri ve kariyer yolculuklarını anlatarak BARÜ’lü gençlerin sorularını yanıtladı.
Son olarak ‘Sektörde Kariyer Yolculukları’ oturumunda Medikar Hastanesi Kurumsal İlişkiler ve Uluslararası Hasta Koordinatörü Nuri Turan ile ‘Mezunlar Anlatıyor’ etkinliği kapsamında BARÜ mezunu Kopuz Mühendislik Ford Oto-San Projesi Ar-Ge Mühendisi Ahmet Ceylan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sunacak kariyer süreçlerini paylaştı. Mesleki Yeterlilik Kurumundan Emine Akyel’in “Europass: AB Standartlarında Kariyer Gelişimi ve İş İmkânları” başlıklı semineri ise ilgiyle takip edildi.
BARÜ’lü öğrenci ve mezunlar buluştu
Program kapsamında ayrıca “BARÜ Geleneksel Pilav Günü” etkinliği gerçekleştirildi. Eğitim-İİBF iç bahçesinde bir araya gelen öğrenci ve mezunlar keyifli vakit geçirdi.
İki gün boyunca devam edecek “10. İstihdam ve Kariyer Günleri”nde öğrenciler, alanında uzman isimlerin konuşmalarını dinleyerek iş ve staj süreçleri hakkında bilgi edinirken Türkiye’nin önde gelen firmalarının temsilcileriyle doğrudan iletişime geçerek bilgi edinme şansı yakaladı.