BARÜ, 2024 Erasmus hibe tutarını artırdı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) uluslararasılaşma stratejileri kapsamında Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Programı ile Avrupa ve dünyanın farklı coğrafyalarındaki 31 ülkeden 105 farklı üniversite ile bilimsel iş birliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen yükseköğretim kurumlarının program ülkelerindeki üniversiteler ile iş birliği kurarak öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliği imkânı sunan Erasmus+ KA131 Yükseköğretim Hareketlilik Programı kapsamında hibe tutarları açıklandı. Küresel ölçekte öğrenci ve personel değişimini sağlayan program kapsamında BARÜ, 31 ülkeden 105 farklı üniversite ile akademik ve bilimsel iş birliğine giderek uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

BARÜ, 2024 yılında anlaşmalı ülke sayısını 31’e, Erasmus KA131 destek miktarını ise 137 bin 800 Euro’ya çıkardı. Böylece Avrupa’dan Uzak Doğu Asya’ya kadar bilimsel iş birliği ağı bulunan BARÜ’de Türkiye Ulusal Ajansı tarafından sağlanan bu hibe tutarları ile birlikte 2024 projeleri kapsamında 60 öğrenci ve personel hareketliliği yapılması öngörülüyor.

Erasmus+ hareketlilik projelerinin uluslararasılaşma sürecindeki önemine değinen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Uluslararasılaşmanın eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme faaliyetlerindeki niteliği daha da yukarı taşıdığı bilinci ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda öğrenci, akademik ve idari personel hareketliliğine odaklanan ikili iş birliği çalışmalarımızla 105 yükseköğretim kurumu ile akademik bilgi birikimimizi paylaşırken kültürlerarası diyalog ve etkileşimleri artırmayı hedefliyoruz. Erasmus programları ile bilimsel alanda her geçen gün artan yetkinliğimizi program ülkelerindeki proje ortaklarımızla daha da ileri taşıyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize sundukları katkılar için Erasmus Kurum Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş’e teşekkür ediyor, tüm bileşenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Uluslararası hareketlilik projelerindeki iş birliği stratejileri dolayısıyla Türkiye Ulusal Ajansı Başkanımız Sayın İlker Astarcı’ya teşekkür ediyorum. Uluslararasılaşma hedeflerimizi gerçekleştirmemizdeki destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme