Bartınlı Öztekneci'nin organları 5 cana umut olacak

Beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki Bartınlı Cesur Öztekneci'nin organları 5 hastaya umut olacak

Bartın’da yaşayan ve beyin kanaması sonucu hastaneye kaldırılan 47 yaşındaki  Cesur Öztekneci 6 gün süren tedaviye yanıt vermedi.


 

Beyin ölümü gerçekleşen Öztekneci’nin yurt dışında öğrenim gören 24 yaşındaki oğlu Enes Öztekneci yurda dönüş yaparak memleketi Bartın’a geldi ve babasının beyin ölümünün ardından organlarının bağışlanmasını istedi.


 

Cesur Öztekneci’nin kalbi, 2 böbreği, karaciğeri ve korneası Bartın Devlet Hastanesinde gece yarısı gerçekleşen operasyonun ardından bağış bekleyen hastalara umut olmak için yola çıkarıldı.


 

Öztekneci’nin organları Saltukova Havaalanından kalkış yapan askeri uçakla; Ankara, İstanbul ve Antalya şehirlerine organ nakillerinin yapılacağı hastanelere ulaştırıldı.


 

Organ bağışına karar veren Uluslararası İlişkiler Öğrencisi Enes Öztekneci, babasının başka bedenlerde ve dualarla yaşayacağını söylerken aldığı kararın herkese örnek olmasını istedi.

 

Dualarla yaşamasını istedim
 

Aldığı kararın zor ama doğru bir karar olduğunu ifade eden Enes Öztekneci “Babam 47 yaşındaydı. Bir hafta önce beyin  kanaması geçirdi. Ben yurtdışındaydım. Haberi alır almaz döndüm. Babamın beyin ölümü gerçekleştiğinde organlarının bağışlanması noktasında düşünecek pek bir şey yoktu. Hayır, dua, öbür dünyada en azından dualarla, başka bedende canlarla böyle bu şekilde yaşamasını istedim. Evet zor bir karar ama doğru kararı aldığımı düşünüyorum. Yani babam tekti şimdi 5 oldu. ” Dedi.


Babam 5 kişiye hayat olacak


 

Organ bağışının önemli olduğuna da değinen Öztekneci, “Başka insanlara örnek olmak, başka insanlara hayat olmak, can olmak, yine dualar kazanmak. Yani ne söyleyebilirim bilmiyorum ama insanlar beni gerçekten anlayabilir. Bu iyilikleri yapalım gösterelim. Can olalım. Babam 5 kişiye hayat olacak, can olacak, fayda sağlayacak. Şükür edelim. Organ bağışı konusunda tüm herkesin duyarlı olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.


 

Organları 5 hastaya hayat olacak Cesur Öztekneci bugün Arıt Aydınlar köyünde toprağa defnedilecek.


 

ABA Medya olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Bakmadan Geçme