Bartın TSO'dan KKTC Türk Sanayi Odası'na ziyaret

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, bölgede bulunan sanayi çalışma alanlarını ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ve beraberindeki heyet, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, bölgede bulunan sanayi çalışma alanlarını ve yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

KKTC Türk Sanayi Odası Sayman Üyesi Hüseyin Ruso ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı sürecinde Kıbrıs Sanayisinin kapasitesi hakkında sunum yapılarak sektörlerin üretim ve istihdam yapısı, OSB çalışmaları ve potansiyel fırsatlar hakkında detaylı bilgilere yer verildi. 

Tarım, inşaat malzemeleri ve gıda sektörlerinde önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Hüseyin Ruso, Kıbrıs’ın stratejik konumu ve gelişen altyapısı sayesinde, bu sektörlerdeki yatırımların hızla artabileceğini belirtti. Ayrıca, Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak yerli üretimi desteklemek ve sanayicilerin rekabetçiliğini artırmak amacıyla çeşitli teşvik programları ve projeler geliştirdiklerini vurguladı. 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, ilimizde bulunan sanayi sektörlerinin yapısı hakkında bilgi vererek sanayi potansiyelinin artırılması için işbirliğinin önemine vurgu yaptı. İki bölge arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgenin tanıtılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirten Başkan Balık ortak projelerin hayata geçirilmesi için işbirliklerinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. 

Toplantının sonunda, iki oda arasında sürekli bir iletişim ve işbirliği sağlamaya yönelik adımlar atılması gerektiği konusunda görüş birliği sağlandı. Hem Bartın hem de Kıbrıs Türk sanayicilerinin bu tür işbirliklerinden faydalanarak, ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü bir konum elde edebileceği kaydedildi. Karşılıklı görüş alışverişi ile devam eden ziyaret, coğrafi işaretli ürünümüz olan tel kırma hediyenin verilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Bakmadan Geçme