Bartın sahilleri tıklım tıklım doldu

Hafta sonunu deniz kıyılarında geçirmeyi tercih eden vatandaşlar sahilleri tıklım tıklım doldurdu. 

Bartın’da hafta sonu sıcak hava etkili oldu. 34 derece dolaylarındaki sıcaklık nemle birlikte 40 derecenin üstünde hissedildi. Hafta sonu tatillerini deniz kıyılarında geçirmek isteyen vatandaşlarsa sahillere akın etti. Plajlar tıklım tıklım doldu. Bazı sahillerde araç park edecek yer kalmadı.

Hafta sonu yoğunluğunun en bariz yaşandığı noktaların başında Amasra vardı. Bartın’ın yanı sıra Ankara, Karabük, Kastamonu, Bolu, Düzce, Zonguldak gibi çevre illerden de günübirlikçilerin akınına uğrayan Amasra’da adeta insan seli yaşandı.

Hafta sonu tatili için Amasra’yı tercih eden vatandaşların bir kısmı Büyük Liman’da bir kısmı da Küçük Liman bölgesindeki sahilde denize girerek serinledi. Doğal güzellikleri gibi tarihi mekanlarıyla da adından söz ettiren Amasra’da Unesco Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Şapel gibi tarihi mekanlara da yoğun ilgi vardı. İlçedeki kafeteryalar ve restoranlarda da yoğunluk yaşandı.

İnkumu girişleri geçici süre kapatıldı

Amasra gibi yoğunluğun üst seviyelere çıktığı noktalardan biri de 3 kilometrelik kum plaja sahip İnkumu sahili oldu. Sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başlayan İnkumu sahilinde öğle saatlerinden sonra araç park edecek yer kalmadı. Jandarma ekiplerince boğaz mevkiinden trafik akışı kesildi. Vatandaşlar alternatif sahillere yönlendirildi. 

Güzelcehisar’da doldu taştı

Bartın’ın 3 milyon yıllık lav sütunlarıyla tanınırlığı artan Güzelcehisar sahili de tıklım tıklım dolan plajlar arasında yerini aldı. Sahile yakın noktalardaki park alanları tamamen doldu. Jandarma ekipleri bu bölgede de uygunsuz parklarla trafiğin tıkanmaması için büyük çaba sarf etti.

Mugada, Kızılkum ve Hatipler plajlarında da yoğunluk üst seviyedeydi. Zonguldak ili ve çevresinden gelen günübirlikçilerin daha çok tercih ettiği bu bölgede de araç park alanları başta olmak üzere az sayıdaki restoran ve kafeteryalarda yoğunluk yaşandı.

Tarlaağzı, Bozköy, Çakraz sahillerinde de diğer sahilleri aratmayan yoğunluklar oluştu. Denizlerde boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için hem belediyeler hem de özel idare tarafından konuşlandırılan cankurtaranlar da tam gün mesai yaptı.

Sahil bölgelerindeki yoğunluk Pazar gününün gece saatlerine kadar devam etti.
 

Bakmadan Geçme