Bartın'ın koca çınarları

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılında, 100 yaş ve üzeri vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi.  

Bartın’da Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin kuruluşuna şahitlik eden vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi. 

İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Bartın’da yaşayan 100 yaş ve üzeri vatandaşların ziyaretlerinde sağlık ekipleri tarafından muayene ve gerekli sağlık hizmetleri sunuldu. 

Evde Bakın Hizmeti Nedir?

Bartın Devlet Hastanesinin resmi sitesinde yer alan bilgilere göre Evde Bakım Hizmeti şu şekilde anlatıldı, “Gerek teşhis ve tedavi sonrası bakım sürecinde, gerek kronik bir hastalığın takibinde, gerekse herhangi bir sağlık problemi olmaksızın koruyucu sağlık ve tetkik hizmetlerinin verilmesi süreçlerinde, ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan yatağa bağımlı bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen sağlık (muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon) hizmetlerini içeren hizmettir. Evde bakım hizmetinde amaç, günlük yaşam şartlarını en az etkileyerek en doğru tedaviye ulaşmak yolu ile hastalığın ve yetersizliğin etkilerini en aza indirmek ve aynı zamanda hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. Bu hizmet ayrıca; evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden; ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gereklidir. Evde Sağlık Bakımı Hizmetleri, ameliyat sonrası bakım gereksinimi olanlardan uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, yeni doğum yapan annelerden tedavisi evde de sürdürülebilecek hastalara, kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyanlardan, aşılama ve laboratuvar tetkikleri gibi hizmetleri evinde almak isteyenlere kadar çok geniş bir yelpazede ihtiyaç sahiplerine hitap ediyor.”

Evde Sağlık Hizmetlerine nasıl başvurulur?

Evde Sağlık Hizmetlerine Hasta veya hasta yakınları tarafından Türkiye’nin genelinde tahsis edilen 444 38 33 (444 EV DE) numaralı telefon aranarak başvuru yapılabiliyor. Başvurular kayıt altına alınarak Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından yerinde değerlendiriliyor. Evde Sağlık Hizmetleri Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. 
 
 

Bakmadan Geçme