• Haberler
  • Bartın
  • Bartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi Yapıyor

Bartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi Yapıyor

BARTIN'ın Damadı Şaban Yeten, Zonguldak'ta siyaset sahnesinde emin adımlarla ilerliyor.

BARTIN'ın damadı Şaban Yeten, Zonguldak’ta siyaset sahnesinde emin adımlarla ilerliyor. 

Son üç gündür Zonguldak Belediyesi Başkan Vekili olarak görev yapan Yeten, şehrin nabzını tutuyor, etkinliklere katılıyor, halkla iç içe vakit geçiriyor.

Ancak onun hikayesi sadece Zonguldak’la sınırlı değil. Bartın ve özellikle Kumluca, Yeten'in geçmişinin önemli bir parçası.

Kumluca’nın Üçsaray köyünden Hilmi Aksoy’un kızı Müzeyyen Aksoy ile evli olan Şaban Yeten, bu bölgede damat olarak anılıyor. Hem aile bağları hem de iş yaşamı sayesinde Bartın’la güçlü bir ilişki sürdürüyor. Yeten, YTN İnşaat firmasının başında, Bartın’da birçok projeye imza atmış bir iş insanı. Dallıca’da hayata geçirdiği villa projeleri ve Kavallar’daki Yaşamkent projesi ile Bartın’daki inşaat sektöründe adından sıkça söz ettiriyor.

Yeten’in siyasetle tanışması ise 1990’lı yıllara kadar uzanıyor. Gençlik yıllarında Doğruyol Partisi’nde başlayan siyaset yolculuğu, Zonguldak’ta CHP’de çeşitli görevlerle devam etti. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Tahsin Erdem ile birlikte güçlü bir seçim kampanyası yürüten Yeten, bugünlerde belediye başkan vekili olarak görev yapıyor. Zonguldak Engelsiz Yaşam Evi’ni ziyaret ettiğinde, çocuklarla samimi bir sohbet gerçekleştiren Yeten’in sıcak ve halktan biri olduğunu bir kez daha gösterdiği anlardan biriydi.

49 yaşında, iki çocuk babası olan Şaban Yeten’in siyaset ve iş dünyasında yükselişi, Bartın ve Zonguldak’ı birleştiren bir köprü gibi. Hem aile bağları hem de projeleriyle Kumluca ve Bartın’da tanınan Yeten, Zonguldak'taki Belediye Başkan Vekilliği görevinde de bu bağları güçlendirmeye devam ediyor.

Bartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi YapıyorBartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi YapıyorBartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi YapıyorBartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi YapıyorBartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi YapıyorBartın ile Zonguldak Arasında Köprü Görevi Yapıyor

Bakmadan Geçme