Bartın Emniyeti sahada

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim, Bilgilendirme ve Farkındalık Faaliyetleri kapsamında Bartın Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve sanayi sektöründe çalışan vatandaşlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğünün kent güvenliği noktasında çalışmaları devam ediyor. 

Bu kapsamda Bartın Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Uyuşturucu ile Mücadele Eğitim, Bilgilendirme ve Farkındalık Faaliyetleri kapsamında Bartın Sanayi Sitesinde bulunan esnaf ve sanayi sektöründe çalışan vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. 

Emniyet görevlileri tarafından Metamfetamin maddesinin insan sağlığı üzerindeki yıkıcı etkilerinin yanı sıra genel olarak uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde bağımlılığı sorununun toplumu meydana getiren bireyleri sağlık, sosyolojik, fiziksel ve ekonomik yönden zayıf düşüren nedenler anlatıldı. 

Öte yandan "Metamfetamin Fotoblok" görselleri eşliğinde tamamen yerli bir yazılım olan ve uyuşturucu madde suçlarına dair bir bildirim paylaşım sistemi olan ‘UYUMA’ Aplikasyonunun kurulum ve kullanımı hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. 

UYUMA aplikasyonu nedir?

UYUMA projesi, teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir. Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

UYUMA aplikasyonu nereden indirilir?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirdiği, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilir. 

Bakmadan Geçme