Bartın'dan bir proje yer aldı

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm birimlerce 2023-Haziran 2024 tarihleri hayata geçirilen projelerin yer aldığı Yıllık Bülten hazırlandı. Bültendew Bartın Üniversitesi'nin yer yer aldığı Erasmus+ hareketliliği yer aldı. 

MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm birimlerce 2023-Haziran 2024 tarihleri hayata geçirilen projelerin yer aldığı Yıllık Bülten hazırlandı. Bültendew Bartın Üniversitesi’nin yer yer aldığı Erasmus+ hareketliliği yer aldı. 

Bültenin sunuş yazısını kaleme alan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimin çok yönlü bileşenleri içeren bir sistemler bütünü olduğunu belirterek, "Bu bütünün en değerli varlığı olan öğrencilerimizin yetişmesinde, köklü geçmişimizden ve geleneklerimizden ilham alarak onları millî ve manevi değerler çerçevesinde donanımlı bireyler hâline getirmeyi ve maddi kalkınmanın zirvesine ulaşmayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerimizin Türkiye Yüzyılı'nda Anadolu'dan dünyaya, insanlığın gelişimine katkı sağlayacak evrensel nitelikte fikirler üreteceğine ve geleceğe yön vereceğine olan inancımız tamdır. Tüm insanlığa yeni yollar sunacak öğrencilerimizin yetkin ve erdemli bireyler olarak yetişmeleri için daima yanlarında ve destekçisi olacağız." dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Avrupa Birliğinin 2021-2027 Erasmus+ Akreditasyonu teklif çağrısına başvurması sonrasında farklı ülkelere hareketlilikler gerçekleştirme olanağına sahip oldu. Genel müdürlük personeli yanında konsorsiyum ortağı olan Bartın Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli ile nisan ayı içinde hareketlilik gerçekleştirildi. Bu kapsamda 14-24 Nisan 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın Budapeşte kentindeki farklı yetişkin eğitimi kurumları 14 katılımcı ile ziyaret edilerek işbaşı gözlem faaliyetleri yapıldı. İşbaşı gözlemde hem Macaristan’daki yetişkin eğitimi kursları hem de Macaristan’daki hayat boyu öğrenme sistemi ile ilgili detaylı bilgiler edinildi. 
Hareketlilikler 2027 yılı sonuna kadar devam edecek.

Bakmadan Geçme