'Bartın'da Rıza, Amasra'da Bora'

Keser'den Bartın ve Amasra'da siyasi kulisleri hareketlendiren paylaşım

'Bartın'da Rıza, Amasra'da Bora'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bartın’da Yalçınkaya Amasra’da Işıkal

Keser’den Bartın ve Amasra’da siyasi kulisleri hareketlendiren paylaşım. Keser’in paylaşımı CHP Bartın Belediye Başkan Adaylığı için Rıza Yalçınkaya ve Amasra’da Bora Işıkal isimlerini işaret etti. 

Cumhuriyet Halk Partisi Eski İl Başkan yardımcısı ve 2014 Belediye başkanlığı seçimlerinde kontenjandan 1. Sıra belediye meclis üyesi listesi içinde yer alan serbest muhasebeci ve mali müşavir Şamil Keser dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Şamil Keser yaptığı paylaşımda;

'Amasra’da büyük bir fırtına bekleniyor ; adı BORA. Bartın’da da herkesin RIZA’sı alındı bugün. Herkese iyi akşamlar, vira bismillah' dedi.

Bu paylaşımla beraber CHP'nin Bartın Belediye Başkan Adayının kamuoyunda da beklendiği gibi Rıza Yalçınkaya olacağı ihtimali kuvvetlendi.

Öte yandan Amasra Kalesini kaybetmek istemeyen CHP yönetiminin mevcut Belediye Başkanı Recai Çakır’ın yerine Amasralı bir isim olan Bora Işıkal’la seçimlere girme planlarının güçlendiği anlaşıldı.

Bora Işıkal 2019 yerel seçimlerinde Amasra'dan belediye başkan aday adayı olmuş, 5 aday adayının içinden yapılan ankette tek başına % 71 oy almıştı ama aday gösterilmemişti. 

Yapılan seçimlerdeyse CHP Amasra Belediyesini kazanmış lakin Amasra'daki CHP oylarında ciddi bir düşüş yaşanmıştı.

31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Bora Işıkal’ın CHP Amasra Belediye Başkanlığı Adaylığına ilçe içindeki kulislerde de kesin gözüyle bakılıyor.

Işıkal’ın Amasra’da olası AK Parti-MHP ittifakına karşı CHP’yi kesin zafere taşımak için en güçlü isim olması da parti içinde konuşulan başlıklar arasında yer alıyor.

1999 - 2007 yılları arasında Bartın Belediye Başkanlığı, 2007 - 2018 yılları arasında Bartın Milletvekilliği görevinde bulunan Rıza Yalçınkaya için CHP Bartın Belediye Başkan Adaylığının artık kesinleştiği, parti içinde bu yönde mutabakatlar sağlandığı ve Yalçınkaya’nın Bartın’da olası Cumhur İttifakına karşı seçimi kazanabilecek en güçlü aday olacağı konuşuluyor.

Bakmadan Geçme