Bartın çileği rakipleriyle yarışıyor

İşte çarşı pazarda çilek fiyatları

Bartın’da üretilen çilekler pazarda ve manavlarda tezgahları süslemeye başladı, peki çilek fiyatları ne kadar? İşte yanıtı…

Lezzetiyle, rengiyle ve kokusuyla meşhur Bartın çileği tezgahlarda yerini aldı. Bartın’da pazar yerlerinde ve manavlarda satışa sunulan Bartın çileğinin fiyatı ise merak konusu oldu.

Kentin farklı noktalarında üretilip satılmaya başlanan çilek fiyatlarında başı Güzelcehisar çileği çekiyor. Güzelcehisar’da yetişen çilekler 125 TL’den satışa sunuluyor.

Kozcağız bölgesinde yetiştirilen çilekler kilosu 100 TL’den satışa sunulurken Bartın’ın farklı bölgelerinde yetiştirilip alıcıyla buluşan çilekler ise kilosu 70 TL’den alıcı buluyor.

Bartın çileği rakipleriyle yarışıyor

Bartın çileğinin pazardaki en güçlü rakibi ise kuşkusuz Ereğli çileği. Kendine özgü tat, koku ve renge sahip Ereğli çileği 100 TL’den satışa sunulurken Ereğli’nin yediveren çileği ise 80 TL’ye tezgahları süslüyor.

İstanbul Silivri’den gelen Çilek 80 TL’ye, Aydın Sultanhisar’dan getirilerek halkın beğenisine sunulan çilekler ise 50 TL’den satışa çıkıyor.

Bartın çileği rakipleriyle yarışıyorBartın çileği rakipleriyle yarışıyorBartın çileği rakipleriyle yarışıyor

Bakmadan Geçme