Bartın Belediyesine kreş bağışı

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya şartlı bağış kapsamında Bartın'da iki kreşin hizmete alınacağını açıkladı. 

Bartın Belediye Meclisinde geçtiğimiz aylarda gerçekleşen toplantıda hayırsever bir vatandaşın Bartın’da kreş yapılması için şartlı bağış talebi gündeme alınmıştı. 

Görüşülen şartlı bağış talebi meclis üyeleri tarafından kabul edildi. 

Eylül ayı meclisinde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya hayırsever vatandaşın kreş yapılması için 5 milyonluk bağışta bulunduğunu açıkladı. 

Bağışlanan miktarla birlikte Çaydüzü Mahallesi ve TOKİ’ye kreş açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Başkan Yalçınkaya, “Geçtiğimiz mecliste kabul ettiğimiz şartlı bağış olarak yapılacak olan kreş yatırımımız olacaktı. Bağışçı vatandaşımız 5 milyon lirayı Bartın Belediyesi hesabına yatırdı. Şu anda 2 kreşimizin inşallah hizmete açacağız. Bunlardan bir tanesi Çaydüzü Mahallesinde olacak. Yerini tespit ettik. Bize ait bir yerde kurmayı düşünüyoruz. Bir tanesini de TOKİ’ye kurmayı düşünüyoruz. Oradaki Yaşam Merkezinde okula dönüştürülecek bir tadilat çalışmamız olacak. Orayı da ikinci bir kreşimiz olarak hayata geçireceğiz. Böylelikle Bartın’da eğitime ilk desteğimiz kreşlerimiz olacak. Umarım bunun ötesinde eğitime daha çok katkı verebiliriz. Eğitim hepimiz için önemli Bartın için de önemli.” Dedi. 

Belediyeden okullara destek

Başkan Yalçınkaya açıklamasının devamında ise yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Bartın Belediyesi olarak okullara destek ve katkı verildiğini söyleyerek, “Okullarımızın eksikliklerinin giderilmesi noktasında elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Okullarımızın temizliği, çim ve ağaç budanması noktasında destek ve katkılarımızı veriyoruz. Okul bahçelerimizde de öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velililerimizin oturabileceği bankların ve kamelyaların yapımında da destek ve katkılar sağlıyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Yorumlar 1
Nuray 08 Eylül 2024 10:58

Harika....

Bakmadan Geçme