BAKKA'dan gençlere istihdam yaratacak eğitim

Bartın, Zonguldak ve Karabük'ten sorumlu olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı,  gençlere yönelik Dijital Becerilerin Geliştirilmesi ve Kariyer Becerileri Eğitimi' düzenleneceğini duyurdu. 

Eğitimin BAKKA, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak İŞKUR ve Ereğli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yapılacağını ifade eden BAKKA eğitimle ilgili şu bilgileri paylaştı, “Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yılları teması olarak belirlenen “Genç İstihdamı” kapsamında gençlerin beceri kazanması ve iş hayatında geçiş sürecinde kolaylık sağlanmasına yönelik eğitimler verilmektedir. Dijital teknolojilerin hızla geliştiği günümüz iş hayatında bu teknolojilere bağlı cihaz ve ekipmanların iş gücü tarafından doğru ve etkin biçimde kullanılması büyük öneme sahiptir. Bu noktada, gençlerin ilave eğitimlere ihtiyaçları olabilmektedir. Bu kapsamda, BAKKA, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zonguldak İŞKUR ve Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle “Dijital Becerilerin Geliştirilmesi ve Kariyer Becerileri Eğitimi” düzenlenecektir.

Eğitim 30 saat olarak planlandı

Dijital okuryazarlık, içerik üretimi, veri yönetimi ve görselleştirme, etkili sunum teknikleri, işletmeleri dijitale taşıma, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi önemli konu başlıklarının yer alacağı eğitimin, gençlere, iş hayatının başlangıcında bir çok kolaylık sağlaması hedeflenmektedir. 23 – 27 Ekim 2023 tarihleri arasında toplam 30 saat olarak planlanan ve Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezinde verilecek eğitime tema kapsamında 16-34 yaş arası işsiz gençlerin katılması öngörülmektedir. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.”
 

Bakmadan Geçme