Bakan Tunç'tan Cumhuriyet Bayramı mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Bakan Tunç mesajında şu ifadelere yer verdi, “Milli Mücadelemizin zaferle taçlanışının, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ülkesiyle, milletiyle ve devletiyle bölünmez bir bütün olduğunu bütün dünyaya ilan edilişinin 100. Yılını kutluyoruz. Bu bayram, Türkiye’nin en önemli dönüm noktalarından biri olduğu gibi aynı zamanda millet olarak 7’den 70’e hayal ettiklerimizi gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyılı’nın da başladığı bir tarihtir. 100 yıl önce tüm dünyaya verdiğimiz güçlü birlik, beraberlik ve bağımsızlık mesajının Türkiye Yüzyılı’nda da takipçisi olmaya devam edeceğiz. 

“Türkiye Yüzyılı için var gücümüzle çalışıyoruz”

Adalet ve hukuk alanı başta olmak üzere her alanda aynı kararlılıkla adımlarımızı atıyor, güçlü aile ve güçlü toplum için ‘önce insan’ diyoruz.  Temel hak ve özgürlükleri güçlendirmeye, genişletmeye, demokrasinin standartlarını daha da yükseltmeye devam ediyoruz. Hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hazırlayacağımız özgürlükçü, kuşatıcı ve sivil yeni anayasa ile Türkiye Yüzyılı’nın aynı zamanda haklının ve adaletin de yüzyılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz.

“Güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz”

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Yüzyılı’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız, büyük ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan, ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum.”
 

Bakmadan Geçme