Bakan Tunç, Başarı oranının yüzde 70

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilkent Otel'de düzenlenen Uzlaştırma Ödül Törenine konuştu. Bakan Tunç, kira uyuşmazlıklarında anlaşma oranının anlaşmamadan daha fazla olduğunu gördüklerini söyledi. 

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bilkent Otel'de düzenlenen Uzlaştırma Ödül Törenine katıldı. Bakan Tunç burada yaptığı açıklamada kira uyuşmazlıklarında arabulucu başarı oranının yüzde 70 olduğunu belirtti. 

Bakan Tunç konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Toplumsal barış açısından önemli olduğunu ifade etmek istiyoruz. Tabii 2013’ten üçten bu yana hukukta alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinde başarı oranımız ihtiyari de yüzde 99. Zorunlu arabuluculukta da yüzde 49. Bu da önemli bir rakam. Zorunlu arabuluculuk kapsamındaki davaların yarısının yargının iş yükünü artırmamasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Yargıya intikal etmiş olsaydı bu davalar diğer davalarında gecikmesine neden olacaktı ve yargıda kalitenin düşmesine neden olacaktı. Ortalama olarak baktığımız zaman yüzde 70 gibi bir başarı arabuluculukta söz konusu. Tabi bunu daha da geliştirmemiz gerekiyor.” 
 

Bakmadan Geçme