Bakan Tunç, Bartın basınını ağırladı

AK Parti Milletvekili olarak Bartın'ı 16 yıl boyunca TBMM'de temsil eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabinede Adalet Bakanı olarak görevlendirilen Yılmaz Tunç Bartın basınını Ankara'da ağırladı

Basın mensuplarını Adalet Bakanlığı binasında kabul eden ve buradaki toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Tunç, Bartın basınının köklü bir geçmişe ve güçlü bir yapıya sahip olduğuna değindi.

Bartın’da görev yapan basın mensuplarının her zaman dinamik ve yapıcı olduğuna da dikkat çeken Bakan Tunç, “Bartın basını zor koşullara karşın güzel işlere imza atmaya devam ediyor. Yatırımların ve hizmetlerin kamuoyuna duyurulması noktasında olduğu gibi kentin sorunları ve ihtiyaçlarının da gündeme getirilmesinde önemli bir görev üstleniyor. Bartın basınımız yapıcı eleştirileriyle de kentine değer katan bir yapıda. Bu anlamda üstlenmiş olduğunuz sorumluluk ve görevinizi en iyi şekilde yerine getiriyor olmanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Bakan Tunç, Bartın basınını ağırladı

Adalet Bakanlığı olarak Bartın’da sürdürülen ve planlanan yatırımlarla çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bakan Tunç, Tuzcular mevkiindeki Çeşm-i Cihan Yurdunun yeni inşa edilen yurtların hizmete girmesinin ardından Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’na devredildiğini ifade ederek binanın Hakimevi olarak otele dönüştürülüp Bartın turizmine sunulacağını söyledi.

Bakan Tunç, yurt binasının Hakimevi olarak yıldızlı otel konseptinde; düğün, toplantı, konferans gibi etkinliklere de ev sahipliği yapacağını aynı zamanda 200’den fazla odasıyla Bartın turizmine de katkı sunacağını kaydetti.

İnkumu PTT binasıyla ilgili çalışmalarında sürdüğünü ifade eden Bakan Tunç, Serdar Köyüne yapılacak yeni cezaevi için tekrar ihaleye çıkılacağını ve yapımı tamamlandıktan sonra 700-800 kişinin çalışacağını söyledi.

Ulus ilçesinde Hükümet Konağı projesi olduğunu ve Adliye binası için de yerin belirlendiğini kaydeden Bakan Tunç, bu yatırım ve projelerin dışındaki çalışmaları da yakından takip ettiklerini belirtti.

Bakan Tunç, Bartın basınını ağırladı

Yeni çevre yolu, hastane binası, ırmak ıslahı, turizm ve çeşitli alanlardaki projeler ile çalışmaların titizlikle takip edildiğinin altını çizen Bakan Tunç, “Bizim Bakanlıktaki bir ekibimizde Bartın’la ilgili çalışmalarla ilgileniyor. Bartın’ımızda devam eden ve yapılacak tüm çalışmaları Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’la birlikte takip ediyoruz. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini hiçbir yere muhtaç etmeden karşılama noktasında gayret gösteriyoruz. Adalet Bakanlığının kapıları tüm hemşehrilerimize açık. Burada ben olsam da olmasam da arkadaşlarımız gelen her bir hemşehrimizi karşılayacak, misafir edecek ve taleplerini dinleyecek. Telefon numaramı da değiştirmedim. Bartın halkımızın hizmetinde olabilmek, acil durumlarda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için aynı telefon numarasını kullanıyorum. Siz basın mensuplarımız ve her bir hemşehrimiz acil durumlarda bizi arayabilirler. Programlar dolayısıyla telefona yanıt veremediğimiz anlarda mesajlarını iletebilirler. Bizlerde gerekeni yaparız.” Diye konuştu.

Amasra’ya müjdelerimiz var

Basın mensuplarının soruları üzerine CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun “Madenci Lisesi neden açılmadı?” şeklindeki açıklamalarına yanıt veren Bakan Tunç, “Bartın’da madenci bölümü meslek lisemizde hizmet vermeye başladı. Ayrıca yeni kampüs yapımı içinde çalışmalarımız sürüyor.” Dedi.

Batı Karadeniz bölgesindeki turizm potansiyelinin artırılması noktasında da planlama ve çalışmalarının olduğunu kaydeden Bakan Tunç, “Batı Karadeniz bölgemizde turizm potansiyelini artırmamız gerekiyor. Sadece Bartın olarak bakmamak gerekli. Bölgenin tamamını ele alacak yatırım ve çalışmalar planlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bartın’ımızın tarihi ve turistik ilçesi Amasra’yı çok önemsiyor. Amasra’ya daha büyük sürprizlerimiz var.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç, Bartın basınını ağırladı

Bakanlık binasındaki buluşmanın ardından Bakan Tunç Bartın basınını Gölbaşı’ndaki Hakimevi’nde misafir etti.

Yemek programının sonrasında basın mensuplarıyla bir süre sohbet eden Bakan Tunç, Bartın’a değer katacak her bir çalışmanın destekçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizerek ve basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Bakan Tunç, Bartın basınını ağırladı

Bakmadan Geçme