Bakan Tunç açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ülkemizin çeşitli noktalarında çıkan yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, yangınlarla ilgili 22 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

12-17 Ağustos tarihlerine 7 ilde çıkan yangınlarda binlerce hektar ormanlık alan büyük zarar gördü. 

Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak’ta çıkan orman yangınları için birçok farklı ilden itfaiye ekipleri seferber olurken, orman yangınları günlerce süren uğraşlar sunucunda kontrol altına alındı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, meydana gelen yangınlarla ilgili 22 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. 

Bakan Tunç açıklamasının devamında yangınlarla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği ifade ederek, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Aydın, Muğla, İzmir, Manisa, Tunceli, Bolu ve Uşak olmak üzere 7 ilimizde meydana gelen orman yangınları hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında şu ana kadar; Toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 9'u tutuklanmış, 5'i hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1'i ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır. 7 şüphelinin gözaltı işlemleri devam etmektedir. Yangınlarla ilgili soruşturmalar titizlikle ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Hayat kaynağımız ormanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Yeşil Vatan’ımızı korumak için fedakarca görev yapan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum.” Dedi. 

Bakmadan Geçme