Bakan Tunç, 4 yıllık bir istikrar süreci olacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın'ın Amasra ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada AK Parti'nin gerçek belediyecilikten doğduğunu ifade ederken, '31 Mart'ta milletimizin vereceği karar sonrasında önümüzde dört yıllık bir istikrar süreci olacak. Seçimsiz geçen, yatırımlarla geçen, halkımızın refahını arttırmayla geçen tartışmasız bir dönem olacak. O dönemde de yine milletimizin refahını arttırmanın gayreti içerisinde çalışmamızı sürdüreceğiz.' Dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Bartın’ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında AK Parti olarak millete şükran borçlu olduklarını söylerken, “Bugün emeklimiz, işçimiz, memurumuz, alım gücüyle ilgili pandemiden ve depremden kaynaklanan, dış gelişmelerden kaynaklanan o olumsuz etkilerden çok çabuk sıyrılacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ve halkımızın alım gücünü arttırmaya devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.

AK Parti gerçek belediyecilikten doğdu

Bakan Tunç konuşmasına AK Parti’nin gerçek belediyecilikten doğduğunu ifade ederek başlarken, “Gerçek belediyecilik 1994’te İstanbul'da başlamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimindeki İstanbul'u, yaşanılamaz hale getirilmiş olan İstanbul'u Recep Tayyip Erdoğan devralmış ve bir dönemde, dönemini bile tamamlayamadan iktidardan indirdiler onu, şiir okudu diye. O kısa dönemde İstanbul'u yaşanılır hale getirdiği için millet onu Başbakan yaptı. Millet ona bir parti kur arkandayız dedi. Ve AK Parti gerçek belediyecilikten doğdu. Ve İstanbul'da doğan o gerçek belediyecilik 2002’de AK Parti'nin iktidara gelmesiyle beraber 81 vilayetimize, bütün ülkemize eser ve hizmet siyaseti olarak yayıldı. Türkiye'nin 81 vilayetinin fiziki kalkınmasını, altyapı sorunlarını, yollarını, otobanlarını, barajlarını, üniversitelerini, KÖYDES, BELDES projeleriyle yaşanılan yerleri daha müreffeh hale getirdik.” Dedi.

Biz milletimize şükran borçluyuz

Türkiye’nin AK Parti iktidarlarında büyük projelerle tanıştığını da sözlerine ekleyen Bakan Tunç, “Ülkemizi dünya projeleriyle tanıştırdık. Türkiye’nin fiziki kalkınmasını sağlarken, bir taraftan da ne yaptık, demokrasi mücadelesi verdik. Türkiye'nin gelişimini, kalkınmasını istemeyenler, terörle mücadelede başarılı olmasını istemeyenler boş durdu mu? Durmadı. Hep müdahalelerle karşı karşıya kaldık. Partimizi kapatmaya bile kalktılar. 367 krizleri, emuhtıralar,  gezi olayları, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimi, terör olaylarının arttırılması, hendek kazmalar, sonrasında 15 Temmuz hain darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldık. Tüm bu engelleri sizin desteğinizle aşmayı başardık. Milletimizin desteğini aşmayı başardık. Hem o engelleri aştık, hem ülkemizin kalkınmasını sağladık. O nedenle biz milletimize şükran borçluyuz. Onlara ne kadar hizmet etsek azdır.” Şeklinde konuştu.

Olumsuz etkilerden çok çabuk sıyrılacağız

Yeni dönemde emekliden memura kadar her kesimin alım gücünü artırmak için çalışacaklarını da kaydeden Bakan Tunç, “Ve inşallah önümüzdeki dönemde de yine önce insan demeye devam edeceğiz inşallah. İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Aile güçlü olsun ki toplum olarak hep birlikte güçlü olalım. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalardan, kültüre, adalete, güvenliğe varıncaya kadar her alanda insanımızı güçlendirmek için çalıştık. İstikrarlı kalkınma hamleleriyle Türkiye'mizi enerjide bağımsız olsun, savunması sanayinde yerli ve milli olsun diye çalıştık. Ve Türkiye'yi IMF'ye muhtaç olmaktan kurtardık. Bugün emeklimiz, işçimiz, memurumuz, alım gücüyle ilgili pandemiden ve depremden kaynaklanan, dış gelişmelerden kaynaklanan o olumsuz etkilerden çok çabuk sıyrılacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Ve halkımızın alım gücünü arttırmaya devam edeceğiz.” İfadelerinde bulundu.

4 yıllık bir istikrar süreci olacak

Bakan Tunç konuşmasının son bölümünde ise, “31 Mart'ta milletimizin vereceği karar sonrasında önümüzde 4 yıllık bir istikrar süreci olacak. Seçimsiz geçen, yatırımlarla geçen, halkımızın refahını arttırmayla geçen tartışmasız bir dönem olacak. O dönemde de yine milletimizin refahını arttırmanın gayreti içerisinde çalışmamızı sürdüreceğiz. Dünyada da mazlumun hakkını savumaya devam edeceğiz. Bakın bugün yine İsrail, mübarek ramazanda bir ailenin üzerine bomba atıyor ve 36 Filistinli maalesef katledildi, şehit edildi. Aylardır dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor ama buna ses çıkarabilen sadece Türkiye var, Recep Tayyip Erdoğan var. Dünyada mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Dünyada adaleti savunmaya devam edeceğiz. Dünyada hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz. Ve inşallah Türkiye'yi sizlerle beraber çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin geleceği için, terörün her türlüsünden arınmış huzurlu bir geleceğe inşallah kavuşturmanın gayreti içerisinde olacağız. Bugüne kadar verdiğiniz ve bundan sonra vereceğiniz destekler için çok çok teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.
 

Bakmadan Geçme