Bakan Bolat açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki esnaflar için 50 milyon liralık finansman desteği müjdesi verdi. Bolat, Zonguldak'ın doğalgaz, kömür üretiminin yanı sıra liman ve çelik üretimiyle de önemli bir merkez haline geldiğini ifade etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Anadolu Şehir Buluşmaları" programı kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada protokol ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Bakan Bolat, burada değerlendirmelerde bulundu. Bolat, Filyos Limanı’nın bir lojistik üssü olarak gelişeceğini, Filyos Serbest Bölgesi’nin de yeni imalat tesisleri ile şehrin ekonomik potansiyelini artıracağını belirtti. Bolat, "Sultan Abdülhamit’e dayanan Filyos liman hayali gerçekleşti. Bundan sonra yapılacak olan Filyos Limanı’nın bir lojistik üst haline gelmesi. Bu çerçevede limana yakın olan Zonguldak-Filyos serbest bölgesi de inşallah orta ve yakın gelecekte dolarak Zonguldak’a çok büyük yeni imalat kuruluşları, tesisler ve limancılıkta da çok büyük ivme kazandıracak. Türkiye’de son 15 senede yapılan en büyük iki liman, birisi Filyos Limanı, birisi de İzmir Çandarlı Limanı’dır. Havalimanı da açıldı. Zonguldak’ı gerçekten çok güzel günler bekliyor. Müteşebbis insanları, emekçileri madencileriyle inşallah Türkiye’nin enerji merkezi haline geliyor Zonguldak. Her yönüyle. Aynı zamanda da ticaret ve lojistik ve limancılık merkezi haline geliyor. Çalışmalarımız hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Esnafa da müjde veren Bolat, “Esnafımızı da hiçbir zaman yalnız bırakmadık. 2023 yılında yaklaşık 1,5 milyarlık bir çok düşük maliyetle esnaf kredileri vermiştik. 2024’ün ilk 7 ay itibariyle de yaklaşık 900 milyon lira bir desteğimiz oldu. Birkaç zamandır finansman açısından durgun bir dönem geçirdik. Ama buraya gelirken Türkiye Esnaf ve Sanatkar Kefalet Kooperatifler Birliği Başkanı Abdülkadir Akgül’le görüştüm. Zonguldak Esnaf Kefalet Birliği’nin bizden istediği 50 milyon liralık bir finansman desteği vardı. O müjdeyi de Zonguldak, Karabük ve Bartın esnafı adına burada sizin huzurunuzda vermek istiyorum. Ve 50 milyon liralık bu destek kasaya girmiştir. Zonguldak’tadır bugün. Esnaflarımız için hayırlı uğurlu olsun. Maliyeti piyasa şartlarının yarısı oranında düşük. Ödeme şartları son derece elverişli. Altı ayda bir geri ödemeli. Üç yıl vadeli bu destek Zonguldak esnafı için de inşallah çok iyi bir destek olacak hayırlı uğurlu olsun diyorum."


 
 

Bakmadan Geçme