Ayağını motorlu testereyle kesti

Helikopter ambulansla sevk edildi

Bartın’da ayağından yaralanan vatandaş için Ankara’dan helikopter ambulans geldi.

Bartın’ın Hasankadı beldesinde motor testeresi ile ayağını kesen vatandaşın Ankara’ya sevki için helikopter ambulans talep edildi.

Hava şartlarının uygun olmasıyla birlikte Ankara’dan havalanan ve kısa sürede Bartın’a ulaşan helikopter ambulans karayolları alanına iniş yaptı.

Helikopter ambulansın inişiyle birlikte hasta nakli gerçekleştirildi ve naklin hemen ardından yeniden havalanan helikopter ambulansla ayağı kesilen vatandaş Ankara Bilkent Şehir Hastanesine ulaştırıldı.

Türkiye'de 13 adet Helikopter Ambulans hizmette

Ambulans helikopter hizmetleri 2008 tarihinde hizmete başlarken 2009 tarihinde sayısı arttırılarak ülke genelinde yaygınlaştırıldı.

Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Konya, Samsun, Trabzon, Erzurum, Kayseri, Malatya, Van, Diyarbakır illerimizde birer adet olmak üzere 13 adet Helikopter Ambulans hizmet veriyor.

Helikopter ambulansların konuşlanma yerleri; ülkenin coğrafi yapısı, ulaşım şartları, nüfus yoğunluğu, hâkim meteorolojik şartlar ve stratejik bölgeler göz önüne alınarak belirlendi.

Ambulans helikopterler gündoğumu-günbatımı arasında hizmet veriyor.
İki saat otuz dakika hava da kalabilen helikopter ambulanslar konuşlandıkları iller merkez olmak üzere yakıt ikmali yapmadan 400 km. mesafeye kadar hasta/yaralı naklini gerçekleştirebiliyorlar.

Ambulans helikopterlerle en fazla taşınan hasta grubu kalp hastaları oluyor. Kalp hastalarını ise beyin ve sinir sistemi hastaları, travma, solunum hastalıkları, trafik kazaları, gastrointestinal sistem hastalıkları, yenidoğan vakaları, enfeksiyon hastalıkları ve diğer acil durumlar izliyor.

Bakmadan Geçme