Aşının önemi anlatıldı

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası kapsamında düzenlenen stant etkinliğinde vatandaşlar bilgilendirildi. 

Halk Sağlığı Haftası kapsamında, Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Programları Birimi tarafından Hükümet Caddesi Arap Cami önünde stant etkinliği gerçekleştirildi.

Vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan stantta sağlık çalışanları, aşıyla bağışıklama, aşı takvimi, yaşa göre uygulanan aşılar ve aşıların toplum sağlığına katkıları hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinlikte vatandaşlar broşürler ve bilgilendirici materyaller dağıtılarak, halkın aşılar hakkında daha fazla bilgiye erişmesi sağlandı.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Aşılama her yıl milyonlarca insanın hayatını kurtaran en başarılı, etkili ve düşük maliyetli sağlık müdahalelerinden birisidir. Aşıların aşı uygulanan bireyleri korumasının yanı sıra, bağışıklanmış kişilerin hastalığın toplumda dolaşımını engellemesi aşı olmamış kişilerin de korunmasını sağlar. Aşı olmak, sadece bireysel değil, aynı zamanda toplum sağlığını da koruma adına atılan önemli bir adımdır. Özellikle hayatın ilk yıllarında yapılan çocukluk çağı aşıları ile birçok bulaşıcı hastalığın önüne geçilebilir ve bu hastalıkların neden olduğu ciddi sağlık sorunları önlenebilir. Unutulmamalıdır ki, her çocuğun sağlıklı yaşama hakkı vardır ve çocuklarını aşılatmak ebeveynlerin en önemli sorumluluklarından biridir.”Aşının önemi anlatıldıAşının önemi anlatıldı

Bakmadan Geçme