• Haberler
  • Bartın
  • Arslan 'Milletimiz vatanını ayaklar altında çiğnetmedi'

Arslan 'Milletimiz vatanını ayaklar altında çiğnetmedi'

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayımladı. 

Arslan mesajında, “15 Temmuz darbe girişiminin hedefi vatandı, milli irade ve demokrasimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti idi. O gece hainlere karşı inancımızı, irademizi, ülkemizi savunduk; şehitler verdik, gazilerimiz oldu; ancak aziz vatanımızı hainlere ve işbirlikçilerine teslim etmedik.” dedi. 

Arslan, 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü melun zihniyetin kaos ve kargaşa hedefinin ülkeyi uçurumun kenarına ittiğini belirterek “FETÖ’cü hainler şehit atalarımızın kanları ve canlarıyla mücadele ederek bizlere yurt kıldığı vatanımızı, terör örgütleri ve yabancı güçlerle pazarlık yaparak bölmek, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yabancı güçlerin vesayeti altında, uydu bir devlet yapmak istediler.” diye konuştu.

Türkiye geçilmez

Hain planın karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet eden çağrısının tüm planları alt üst ettiğini söyleyen Arslan, “Milletimizi korkutarak, sindirerek amaçlarına ulaşmayı planlamış işgal güçlerinin karşısına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak meydanlara akın aziz milletimiz çıktı. Karşılarında; tanklara, helikopterlere, uçaklara, mermilere göğsünü siper ederek ölüme meydan okuyan büyük bir millet buldular. Aziz Milletimiz, iradesini vesayet altına alma hezeyanıyla vatanına saldıran melunlara ve onu himaye eden güçlere karşı gerçekleştirdiği eşsiz kıyamıyla hamiyetinin yüceliğini bir kez daha göstererek Türkiye Geçilmez, nidasını tüm dünyaya haykırmıştır. Bizler de Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine şehrimizde meydanları doldurduk. Günlerce hemşehrilerimizle birlikte meydanları boş bırakmadık.” şeklinde konuştu.

Milletimiz vatanını ayaklar altında çiğnetmedi

Arslan şöyle devam etti: “15 Temmuz; şahitler, şehitler, gaziler geçididir. Bir şehadet şöleni, bir diriliş gecesidir. Nasıl ki Çanakkale’de, Kurtuluş Mücadelesinde yurdun dört bir yanında vatan evlatları yedi düvele geçit vermedi, yurdunu düşman ayakları altında ezdirmedi, yine anı şekilde ecdadının yolundan ayrılmayarak yurdunu hainlere teslim etmedi. Dünya direniş tarihinin bu muhteşem sahnesini, karalamak, unutturmak isteyenlere karşı 15 Temmuz’u anmayı, anlatmayı, o ruhu kuşanmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz’u unutmak demek; hainlerin ihanetini, milletin direnişini unutmaktır. Direniş şuurunu kaybetmek, vatan ufkunu yitirmektir. Bu milletin üzerinde hesabı olanların, bu ülkenin geleceğine göz koyanların hesaplarını boşa çıkarmak, heveslerini kursaklarında koymak için 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. 15 Temmuz gecesi; ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainlerine karşı verdikleri destansı mücadelede şehadete eren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sıhhat ve esenlikler diliyorum.”

Bakmadan Geçme